Hulp bij vraagstukken

Hulp bij vraagstukken

De Natuur en Milieufederatie Limburg ondersteunt jou graag bij problemen en vraagstukken over de volgende thema’s: natuur en landschap, milieu, de energietransitie, landbouw, water, circulaire samenleving en ruimtelijke ordening, participatie en communicatie. Jouw probleem of vraag moet dan wel aan bepaalde eisen voldoen. Hoe weet je nu of je bij de NMF Limburg terecht kunt? Hiervoor hebben we een beslisboom gemaakt. Aan de hand hiervan kun je zelf nagaan of de Natuur en Milieufederatie de aangewezen partner is om hulp te vragen.

Over onze beslisboom

Onze organisatie hanteert een beslisboom vanwege beperkte capaciteit in tijd en middelen. We streven ernaar om elk probleem serieus te nemen en effectief aan te pakken. Helaas kunnen we, gezien onze beperkte middelen, niet overal dezelfde mate van aandacht aan besteden. De beslisboom helpt ons om prioriteiten te stellen en de meest urgente en impactvolle vraagstukken te identificeren. Als we het antwoord op jouw specifieke vraag niet weten, zullen we ons als netwerkorganisatie inzetten om je door te verwijzen naar iemand die mogelijk wel het antwoord heeft. Je kunt jouw antwoord wellicht ook al vinden bij  een van onze infopunten met veelgestelde vragen.

Klik op onderstaande afbeelding en bekijk de beslisboom in pdf-formaat.

 

Juridische vragen

Je kunt bij ons terecht wanneer juridische vragen direct gerelateerd zijn aan de eerdergenoemde thema’s. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat ook op dit gebied onze capaciteit beperkt is. We beoordelen zorgvuldig de impact van juridische acties en streven ernaar om binnen onze beschikbare middelen en tijd de meest effectieve ondersteuning te bieden. Mochten wij je niet verder kunnen helpen, probeer dan eens contact op te nemen met het juridisch loket of via jouw gemeente.

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op.

 

Sluit je aan met jouw organisatie en maak gebruik van ons uitgebreide netwerk en onze expertise. Samen voor een mooi en duurzaam Limburg.