Aanleg golfbaan Parc Zaarderheiken Venlo mag doorgaan

15 mei 2022

Aanleg golfbaan Parc Zaarderheiken Venlo mag doorgaan

Op 20 april 2022 heeft de Raad van State besloten dat de aanleg van een golfbaan in Parc Zaarderheiken in Venlo mag doorgaan. De Natuur en Milieufederatie Limburg had daartegen bezwaar gemaakt samen met Dassenwerkgroep Limburg en stichting Das & Boom. Ook golfbaan De Peelse Golf had bezwaar aangetekend tegen de golfbaan omdat er geen behoefte zou zijn aan een nieuwe 18 holes baan.

De Stichting Heyerhoven wil bij het voormalige Floriadeterrein een golfbaan aanleggen op grond van Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Samen met Dassenwerkgroep Limburg en stichting Das & Boom hebben we ons van meet af aan verzet tegen de komst van de golfbaan. Ons belangrijkste argument is dat deze ontwikkeling ervoor zal zorgen dat de dassenpopulatie in het gebied volledig zal verdwijnen.

Uitspraak Raad van State

Volgens de Raad van State zijn de beroepen ongegrond en blijft er voldoende leefgebied voor de das over. Bovendien stelt de bestuursrechter dat de behoefte aan een golfbaan sinds de Coronapandemie aanzienlijk is toegenomen. Van concurrentie zou geen sprake zijn, want de golfbaan in Parc Zaarderheiken richt zich vooral op golfers uit het bedrijfsleven (vanwege de ligging bij bedrijventerreinen).

Nog één hobbel voor de golfbaan

De Stichting Heyerhoven is nog verwikkeld in een conflict met de pachter van de grond waar de golfbaan gerealiseerd gaat worden. Maar het lijkt nu slechts een kwestie van tijd voordat golfbaan Parc Zaarderheiken een feit is.

 

Meer info? Neem contact op met Grietje

Profiel Grietje Lenstra

Grietje Lenstra

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do