Eerste bomen geplant van voedselbos Nunhem tijdens Boomfeestdag 2024

23 februari 2024

Eerste bomen geplant van voedselbos Nunhem tijdens Boomfeestdag 2024

Op vrijdag 23 februari hebben zo’n 50 kinderen van verschillende basisscholen en van het AZC de eerste bomen geplant van het voedselbos in Nunhem tijdens de provinciale Boomfeestdag. De kinderen kregen hierbij hulp van gouverneur Emile Roemer, burgemeester Désirée Schmalschläger en wethouder Robert Martens van de gemeente Leudal. De provinciale Boomfeestdag wordt elk jaar in een andere gemeente georganiseerd door de Provinciale Commissie Boomfeestdag Limburg, waar IVN Limburg en de Natuur en Milieufederatie Limburg lid van zijn.

Bron: provincie Limburg

 

Thema Opgroeien met bomen

Het thema van de Boomfeestdag was ‘Opgroeien met bomen’: hierbij staat de groene leefomgeving van kinderen centraal. Kinderen die opgroeien in het groen bewegen meer, ervaren minder stress, ademen schonere lucht in, kunnen zich beter concentreren op school en hebben meer sociale contacten.

Ontwerp voedselbos in de vorm van een bosuil

Op de voormalige voetbalvelden bij de Sint Ursulaweg in Nunhem wordt het voedselbos gerealiseerd. Samen met de inwoners van Nunhem is een ontwerp gemaakt in de vorm van een bosuil. In het bos worden 51 verschillende soorten geplant, zoals pecannoot, tamme kastanje, vruchtmeidoorn, olijfwilg, honingbes, abrikoos, perzik, peer, rozemarijn en winter linde.

Bron: provincie Limburg

Boomfeestdag: ieder kind een boom

Onder het motto ‘ieder kind een boom’ wil Stichting Nationale Boomfeestdag ieder kind in Nederland in staat stellen een boom te planten. Al 66 jaar ontdekken kinderen zo dat ze heel laagdrempelig zelf iets kunnen doen voor een beter klimaat en voor een gezonde, prettige leefomgeving. Het stimuleert hen bovendien om duurzame keuzes te maken en zich in te zetten voor de natuur. Jaarlijks planten tijdens een van de vele Boomfeestdagen ruim 100.000 kinderen meer dan 200.000 bomen en struiken in Nederland.

 

 

Meer info? Neem contact op met Grietje

Profiel Grietje Lenstra

Grietje Lenstra

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do