Expositie: Door de bomen het bos zien

12 september 2021

Expositie: Door de bomen het bos zien

Studiegroep Leudal organiseert in samenwerking met Groen Hart een tentoonstelling over de bomen van het Leudal. De expositie is dit najaar te zien in Bezoekerscentrum Leudal in Haelen en haakt ook aan op het IVN Bomenfestival.

Bomen zijn van groot belang voor de instandhouding van het klimaat en de biodiversiteit, een thema dat zeker nu in tijden van klimaatverandering zeer actueel is. De tentoonstelling gaat in op groei, soorten, voedselkringloop, rechtspraak, kunst en nog veel meer waarbij de boom centraal staat. Ook hangt hier onderstaande wervingsposter van ons Limburgs Boombeschermersgilde.

Boombeschermersgilde poster bomenbeschermers gezocht

Kinderen

Voor kinderen is er veel te beleven bij deze expositie. Zij kunnen zelf aan de slag met onder meer de voelboom, houten speelgoed en het schilderen van bomen. De entree voor de expositie kost 2,50 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Wandel- en fietstochten

Tijdens de duur van de tentoonstelling worden ook wandel- en fietstochten georganiseerd langs markante bomen in het Leudal. De fietstochten, onder begeleiding van een of meer gidsen, worden gehouden op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021 van 13.00 uur tot 16.00 uur. De tocht heeft een lengte van circa 25 kilometer. Er zal regelmatig worden gepauzeerd, waarbij er ruim aandacht aan de bomen zal worden geschonken.

Data en tijden voor de wandeltochten worden later bekend gemaakt via onder meer de website van het bezoekerscentrum. Het maximum aantal deelnemers per tocht bedraagt 12 personen. De kosten voor deelname zijn 3,50 euro voor volwassen en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar.


Locatie

De expositieruimte van het Bezoekerscentrum Leudal is gelegen aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

Aanmelden
Aanmelden voor een van de fietstochten is noodzakelijk. Dat kan telefonisch via 0475-497010 of via e-mal: info@groenhartleudal.nl