Maand van het Natuurboek

11 april 2024

Maand van het natuurboek

De maand april is inmiddels al weer een tijd bekend als de Maand van het Natuurboek. Op deze manier wordt het natuurboek in een voorjaarszonnetje gezet.
Het is een prachtige gelegenheid om je te verdiepen in boeken die de natuur als thema hebben.

We hebben onze adviseurs gevraagd hun favoriete tips met jullie te delen.

Verwildering: Isabella Tree. Terug naar de natuur op een Britse boerderij
Door Noa van Mulken

Dit boek biedt een kritische blik op traditionele landbouwpraktijken, de rol van menselijke interventie in ecosystemen, en de vaak tegenstrijdige belangen tussen landbouw, natuurbehoud en economische ontwikkeling. Ik vind het een echte aanrader omdat het een fascinerend verhaal vertelt over de transformatie van traditionele landbouwgrond tot een bloeiend biodivers en verwilderd landschap met alle uitdagingen en successen die erbij komen kijken. Het biedt een verfrissend en hoopvol perspectief op natuurbehoud en beheer en laat zien hoe individuen en gemeenschappen zelf actie kunnen ondernemen om de natuur te herstellen en biodiversiteit te bevorderen.

 

 

Het complete Bijenboek van Fergus Chadwick
Door Grietje Lenstra

Dit is een zeer informatief én prachtig vormgegeven boek met veel illustraties, foto’s en infographics. Het eerste hoofdstuk van het bijenboek geeft veel informatie over bijen: wat is een bij, hoe evolueerden ze, welke bijensoorten bestaan er en hoe ziet hun levenscyclus eruit. Daarna ligt de nadruk op waarom bijen zo belangrijk zijn voor onze aarde. Over de hele wereld gaan bijenpopulaties achteruit en dat is een groot probleem. 75% van de 100 belangrijkste gewassen ter wereld is namelijk afhankelijk van insectenbestuiving. Het tweede hoofdstuk gaat over hoe je bijen kan aantrekken; welke planten bijvriendelijk zijn en hoe je een insectenhotel bouwt. Het derde hoofdstuk legt alles uit over het houden van bijen en in het laatste hoofdstuk vind je recepten en DIY’s met honing, bijenwas en propolis. Ontdek in dit boek de wondere wereld van de bij en hoe we ze kunnen beschermen!

Veel leesplezier!

 

Tags:

Neem contact met ons op

Profiel Grietje Lenstra

Grietje Lenstra

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do

06-41854271 E-mail LinkedIn
Profiel Noa van Mulken

Noa van Mulken

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do

06-19247849 E-mail LinkedIn