Natuur en Milieufederatie Limburg steunt bezwaar Stichting Groen Weert tegen afsterven 100 bomen

10 december 2022

Natuur en Milieufederatie Limburg steunt bezwaar Stichting Groen Weert tegen afsterven 100 bomen

Stichting Groen Weert heeft bezwaar aangetekend tegen het verlenen van een omgevingsvergunning voor het restaureren van openluchttheater Lichtenberg in Weert. Hierbij worden keermuren onderaan de hellingen van Theater Lichtenberg geplaatst om de muren rond het theater te stabiliseren en wordt grond op de helling aangebracht. De bijna 100 bomen op de helling zullen hierdoor afsterven. De NMF Limburg heeft een brief naar de gemeente Weert gestuurd, waarin het bezwaar van de Stichting Groen Weert wordt ondersteund.

Second opinion

Een constructeur die gevraagd was voor een second opinion heeft aangegeven dat de theatermuren het beste te stabiliseren zijn vanaf de binnenzijde van het theater. Dus niet door het plaatsen van keermuren en aanbrengen van grondophopingen, waardoor de bomen zullen afsterven.

Oproep aan gemeente Weert om bomen te behouden

De NMF Limburg heeft in een brief de gemeente Weert opgeroepen om alles op alles te zetten om het verdwijnen van bijna 100 bomen bij Theater Lichtenberg te voorkomen, gezien het belang van bomen voor ons klimaat, landschap en de biodiversiteit. De gemeente Weert is dringend verzocht om voor de restauratie van de theatermuren de alternatieve oplossingen die Stichting Groen Weert heeft aangedragen, nader uit te werken.

 

Meer info? Neem contact op met Grietje

Profiel Grietje Lenstra

Grietje Lenstra

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do