NMF Limburg steunt Actiegroep Burgerbelangen Echt-Susteren in strijd tegen megaloodsen

19 juli 2022

NMF Limburg steunt Actiegroep Burgerbelangen Echt-Susteren in strijd tegen megaloodsen

De gemeente Echt-Susteren wil samen met projectontwikkelaar Intospace het bedrijventerrein De Loop-West in Echt – het stuk ten noorden van steenfabriek Michel Oprey & Beisterveld en twee recyclingbedrijven – met 17 hectare uitbreiden. Naast de uitbreiding op De Loop-West zijn er ook plannen voor een megaloods in Susteren bij de Baakhoverweg. De NMF Limburg steunt de Actiegroep Burgerbelangen Echt-Susteren om de geplande megaloodsen op deze locaties tegen te houden.

De poster die de actiegroep heeft gemaakt. Foto: Actiegroep Burgerbelangen Echt-Susteren.

Petitie en billboards

Ton Slijpen uit Echt vindt dat er al meer dan genoeg megaloodsen langs de A2 staan en is een actiegroep en petitie begonnen. Deze petitie is inmiddels al meer dan 1.000 keer ondertekend.

Teken ook de petitie

Daarnaast is er geld ingezameld om een aantal billboards te plaatsen; de NMF Limburg heeft hier ook aan bijgedragen. Op deze billboards staan in het kort de belangrijkste bezwaren tegen de megaloodsen omschreven.

Een van de geplaatste billboards. Foto: Actiegroep Burgerbelangen Echt-Susteren

Bezwaar maken vanaf 22 juli

De plannen voor de uitbreiding van bedrijventerrein De Loop-West liggen vanaf 22 juli 6 weken ter inzage. Bezwaarmakers kunnen vanwege de vakantie een ‘later te motiveren’ pro-forma zienswijze indienen.

 

Meer info? Neem contact op met Grietje

Profiel Grietje Lenstra

Grietje Lenstra

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do