Ons Jaarbericht 2023 is uit!

6 februari 2024

Ons Jaarbericht 2023 is uit!

Terugblikkend op een bewogen jaar constateren we dat we als Natuur en Milieufederatie Limburg beter worden betrokken bij beleidsmatige trajecten. Het is goed om te merken dat onze investeringen op de thema’s landbouw, water en energie vruchten beginnen af te werpen.

Maar er heerst ook teleurstelling over de slagkracht van onze overheid, die nog steeds gezondheid en natuur onvoldoende meeweegt in haar besluitvorming en na jaren van probleemanalyses en polderen nog weinig tot geen concrete maatregelen treft om inwoners en natuur beter te beschermen. Ook ontbreekt het aan lef en wil om toezicht en handhaving in te zetten om milieuproblemen aan te pakken en (latente) vergunningsruimte in te trekken. De provinciale en nationale verkiezingen in 2023 zorg(d)en voor verdere vertraging en onzekerheid.

Aan de andere kant merken wij ontzettend veel enthousiasme en energie vanuit de maatschappij en onze achterban om aan de slag te gaan. Ieder op zijn of haar eigen manier, met concrete schop in de grond projecten, juridische procedures of brandbrieven aan de politiek. In 2024 willen we deze energie verder voeden en ondersteunen.

Meer daarover lees je in ons digitale jaarbericht, opgemaakt in onze nieuwe huisstijl.

Lees ons jaarbericht

 

Meer info? Neem contact op met Andrea

Profiel Andrea Bakker

Andrea Bakker

Adviseur Landbouw & Milieu / Adjunct directeur

Bereikbaar: Ma t/m do