Plantactie met leerlingen Yuverta in Energietuin Griendtsveen

10 maart 2022

Plantactie met leerlingen Yuverta in Energietuin Griendtsveen

Op dinsdag 8 maart 2022 heeft de Natuur en Milieufederatie Limburg samen met leerlingen van Yuverta en medewerkers van De Wiek 2.0 en Reindonk Energie gemengde hagen aangeplant in Energietuin Griendtsveen.

Plantactie met leerlingen Yuverta in Energietuin Griendtsveen

Aanplant gemengde hagen, heesters en voedselplanten

Bij Zonneweide ’t Veen waren eerder dit voorjaar al heesters en diverse fruitbomen en voedselplanten aangeplant. Op dinsdag 8 maart hebben we gemengde hagen aangeplant met o.a. gele kornoelje, wilde liguster, sleedoorn, Gelderse roos, hulst, hazelaar en haagbeuk. BBL leerlingen van Yuverta hielpen deze dag mee. BBL staat voor BeroepsBegeleidende Leerweg, een combinatie van werken en leren, waarbij leerlingen in dienst zijn van een erkend leerbedrijf. De plantactie is multimediaal in beeld gebracht en er zijn interviews gehouden: hiervan zal nog een kort filmpje worden gemaakt door de leerlingen.

Plantactie met leerlingen Yuverta in Energietuin Griendtsveen

Partner Energietuinen Nederland

Zonneweide ’t Veen in de gemeente Griendtsveen (Noord-Limburg) heeft zich in de zomer van 2020 als eerste partner aangesloten bij het netwerk van Energietuinen Nederland. De Wiek 2.0 en Reindonk Energie, initiatiefnemers van de zonneweide op het voormalige sportpark, spreken hiermee de ambitie uit om op deze locatie hernieuwbare duurzame energieopwekking te realiseren en te beheren volgens de uitgangspunten van een Energietuin. Het zonnepark is sinds januari 2022 in werking: de 4.000 zonnepanelen voorzien ruimschoots in de elektriciteitsbehoefte van heel Griendtsveen. Bijzonder is dat de oude kantine van het voormalige sportpark gebruikt gaan worden voor groene dagbesteding (De Wiek 2.0) Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden begeleid bij het beheren van de zonneweide, waarbij de ouderen uit de omgeving hun eigen maaltijden bereiden met groenten uit de moestuin. Het zonnepark zal dit jaar nog verder worden verfraaid met o.a. bloemrijke zaadmengsels. Ook wordt een app ontwikkeld die het verhaal vertelt ‘Van turf naar zon’ en een uitkijkplatform gerealiseerd.

 

Meer info? Neem contact op met Grietje Lenstra

Profiel Grietje Lenstra

Grietje Lenstra

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do