Recordopbrengst Postcode Loterij voor mens en natuur

5 maart 2020

Recordopbrengst Postcode Loterij voor mens en natuur

De Natuur en Milieufederaties krijgen van de Postcode Loterij opnieuw een vaste bijdrage van 2,25 miljoen euro. Dat maakte de Loterij gisteren bekend op het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré. Met deze steun kunnen we ons blijven inzetten voor mooie en duurzame provincies. Al eerder ontvingen de Natuur en Milieufederaties een extra schenking van 2,25 miljoen euro voor Plan Boom.

Recordopbrengst Postcode Loterij voor mens en natuur
Op de foto: Sonja Sars (Netwerksecretaris), Postcode Loterij ambassadeurs Winston Gerschtanowitz en Gaston Starreveld, Annie van de Pas (netwerkdirecteur) en Postcode Loterij ambassadeur Martijn Krabbé – Foto: Roy Beusker Fotografie

10 miljoen bomen

De komende vier jaar planten we met het project Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland. Voor en door burgers. “Plan Boom geeft iedereen de kans om direct iets bij te dragen voor het klimaat door mee te doen aan het planten van deze bomen. Daarom ben ik er zo trots op dat we dit plan, samen met een brede coalitie van partners, dankzij de bijdrage van de Postcode Loterij nu kunnen gaan realiseren”, licht een enthousiaste Netwerkdirecteur Annie van de Pas toe.

Voor een betere wereld

Herstel van Nederlandse biodiversiteit, het tegengaan van corruptie en straffeloosheid in Afrikaanse landen, hulp voor slachtoffers van seksueel geweld wereldwijd en zo verder: de miljoenenopbrengst van de Nationale Postcode Loterij komt dit jaar weer terecht bij een grote verscheidenheid aan goede doelen die werken aan een betere wereld, binnen en buiten Nederland. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Amsterdam maakte de loterij bekend dat ze dit jaar maar liefst € 376.584.531 kan verdelen onder 123 organisaties.

Dorine Manson, managing director Postcode Loterij: “We zijn ontzettend trots dat we dankzij onze trouwe deelnemers deze zo belangrijke schenkingen kunnen doen. Hier doen we het voor. Zo kunnen meer dan 100 goededoelenorganisaties die zich inzetten voor een rechtvaardige, groenere wereld, hun bijdrage aan een betere wereld kracht bijzetten.”

Miljoenen voor herstel van biodiversiteit

Verschillende organisaties, zoals IUCN NL en SoortenNL kregen een bijdrage voor een project dat is gericht op het herstel van de biodiversiteit. Natuurmonumenten ontvangt een bijdrage van 1,79 miljoen euro om aan de slag te gaan met het Naardermeer en de moerasnatuur te stimuleren, zodat de otter zich hier weer voorgoed kan vestigen. En het Deltaplan Biodiversiteitsherstel werd verrast met een bedrag van 1,5 miljoen euro voor het herstel van Nederlandse biodiversiteit. Met deze bijdrage gaan boeren, burgers, bedrijven, kennisinstellingen, natuurorganisaties en overheden gezamenlijk eraan werken om biodiversiteitsherstel een belangrijke impuls te geven. De Natuur en Milieufederaties zijn partner van het Deltaplan.

Recordschenking van ruim 376 miljoen euro voor mens en natuur

De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij ging in 2019 naar meer dan 105 goede doelen op het gebied van mens en natuur. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven.

Lees verder
– Lees het persbericht van de Postcode Loterij
– Bekijk een overzicht van alle schenkingen