Uitdeelactie gratis boompjes groot succes

21 februari 2022

Uitdeelactie gratis boompjes groot succes

Inwoners van de gemeenten Nederweert en Venlo konden zich opgeven voor een gratis pakket van drie jonge boompjes. En de belangstelling was overweldigend. De uitdeelactie is een initiatief van beide gemeenten, IVN Natuureducatie en de Natuur en Milieufederatie Limburg. De actie is financieel mogelijk gemaakt vanuit Plan Boom.

Bomen planten

3.000 boompjes binnen enkele dagen vergeven

De belangstelling voor de boompjes bleek in beide gemeenten zo groot te zijn dat de in totaal 3.000 boompjes binnen enkele dagen vergeven waren. Mensen krijgen een pakket van drie jonge, inheemse boompjes, bestaande uit hazelaar, rode kornoelje en liguster. De boompjes hebben daarnaast het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. In Nederweert kunnen de mensen die boompjes besteld hebben op zaterdag 5 maart de boompjes ophalen; in Venlo worden de boompjes uitgedeeld op zaterdag 12 maart.

Lees ook artikel De Limburger

Boompjes voor beginners-pakket nog te bestellen t/m 28 februari

Wil jij ook graag boompjes in je tuin? Op de website van Plan Boom zijn nog t/m 28 februari 3 boompjes te bestellen voor 25 euro. Met de kortingsbon uit de Voordeelagenda van de Nationale Postcode Loterij ontvang je een korting van 2,50 euro. Je krijgt hierbij de volgende boompjes gratis thuisbezorgd: veldesdoorn, sporkehout en gele kornoelje.

Al meer dan 1 miljoen bomen geplant in Nederland!

Plan Boom is een landelijk project van de natuur en milieufederaties in samenwerking met onder andere LandschappenNL en Trees for all. Plan Boom wil in 4 jaar tijd 10 miljoen bomen planten en vanaf de start in 2020 zijn er inmiddels meer dan 1 miljoen bomen geplant.