Uitdeelacties boompjes in Brunssum en Weert

30 maart 2023

Uitdeelacties boompjes in Brunssum en Weert

Deze maand konden inwoners van de gemeenten Brunssum en Weert een gratis boompje ophalen. Bij de organisatie en coördinatie van de uitdeelacties werken we samen met diverse partners, waaronder IVN Natuureducatie en lokale overheden. De acties worden financieel mogelijk gemaakt door provincie Limburg en Plan Boom.

 

2100 boompjes uitgedeeld in Weert

Op zaterdag 25 maart jl. konden inwoners van de gemeente Weert elk 3 verschillende soorten boompjes ophalen bij Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert. In totaal werden maar liefst 2100 boompjes uitgedeeld. Deze uitdeelactie was een initiatief van de gemeente Weert, IVN Natuureducatie en de Natuur en Milieufederatie Limburg.

Uitdeelactie boompjes in Weert

Helaas is er bij het aanmelden voor het ophalen van de boompjes iets misgegaan: hierdoor waren de boompjes op een gegeven moment op, terwijl er nog een lange rij stond van mensen die zich hadden aangemeld om boompjes op te komen halen. De gegevens van al deze mensen zijn genoteerd en er zijn inmiddels boompjes voor hen bijbesteld. Deze mensen krijgen een mail wanneer zij hun boompjes bij De IJzeren Man kunnen afhalen.

Uitdeelactie Brunssum

Op zaterdag 4 maart jl. konden inwoners van de gemeente Brunssum een gratis boompje ophalen bij het Clemensdomein in Brunssum. In totaal werden 30 wat grotere boompjes uitgedeeld. Deze uitdeelactie was een initiatief van de gemeente Brunssum, IVN Natuureducatie en de Natuur en Milieufederatie Limburg. De actie is onderdeel van de operatie Steenbreek.

Uitdeelactie boompjes in Brunssum
Uitdeelactie boompjes in Brunssum

Een groenere straat en buurt is niet alleen fraai voor het oog, maar ook goed voor de leefbaarheid. Meer groen leidt tot meer biodiversiteit, maar helpt ook tegen de gevolgen van klimaatverandering. Meer groen leidt tot meer opvang van regenwater en dus tot minder wateroverlast. De gemeente Brunssum wil daarom de openbare ruimte in de komende jaren vergroenen. Maar de gemeente kan dit niet alleen: zo’n 40 procent van de grond in Brunssum is namelijk van particulieren. Vandaar de operatie Steenbreek, die als doel heeft inwoners te stimuleren hun eigen perceel te vergroenen.

Er is een filmpje gemaakt van de uitdeelactie van de boompjes:

 

Meer info? Neem contact op met Grietje

Profiel Grietje Lenstra

Grietje Lenstra

Ruimtelijke ordening, natuur en landschap

Bereikbaar: Ma t/m do