Juridische ondersteuning gezocht

18 november 2022

Juridische ondersteuning gezocht

Bij de Natuur en Milieufederatie Limburg (NMF Limburg) komen veel juridisch getinte vragen binnen. Met name over onderwerpen op het gebied van omgevingsrecht. Die vragen zijn vaak afkomstig van de bij ons aangesloten lokale natuur- en milieuorganisaties, maar ook van bewoners of anderen.

Samenwerkingsverband

Een deel van die vragen kunnen onze medewerkers zelf beantwoorden. Voor de meer ingewikkelde vragen kon de afgelopen jaren contact worden opgenomen met een juriste, waarmee de NMF Limburg een samenwerkingsverband had. Zij fungeerde – tegen niet commerciële prijzen – als een juridische vraagbaak waar met name onze achterban te rade kon gaan. In een enkel geval voerde zij ook bezwaar- of beroepsprocedures namens natuur- en milieuorganisaties.

Inmiddels heeft de betreffende juriste aangegeven dat zij eind dit jaar zal stoppen met het adviseren van de NMF Limburg en haar achterban in verband met andere werkzaamheden. De NMF Limburg vindt het belangrijk dat zijzelf en haar achterban juridisch goed beslagen ten ijs komen. Vandaar dat wij op zoek zijn naar iemand, die dit juridische advieswerk zou willen overnemen. Iemand die opnieuw een niet commercieel tarief wil hanteren en zodoende onze doelen actief wil ondersteunen.

Ervaring met omgevingsrecht

Wij zoeken dan ook een ervaren jurist op het gebied van omgevingsrecht. Een jurist die de NMF Limburg en de bij haar aangesloten groepen adviseert. Het betreft meestal korte adviezen of het beoordelen van stukken in een bestemmingsplan-/omgevingsplanprocedure of een traject van vergunningverlening. In een enkel geval gaat het om een bezwaar- of beroepsprocedure. Wat tijdsbesteding betreft, dit is natuurlijk afhankelijk van wat zich voordoet. Wij denken aan een aantal te besteden uren van maximaal 100 uur per jaar.

Welke jurist (al dan niet met eigen praktijk) wil ons ondersteunen en op die manier een bijdrage leveren aan een mooier en duurzamer Limburg?

Neem bij interesse contact op met onze directeur Ton Hermanussen of beleidsmedewerker Bart Cobben.

 

Heb je een vraag? Neem contact op met Andrea

Profiel Andrea Bakker

Andrea Bakker

Adviseur Landbouw & Milieu / Adjunct directeur

Bereikbaar: Ma t/m do