13,5 miljoen euro van Postcode Loterij voor baanbrekend energieproject Natuur en Milieufederaties en Stichting DOEN

9 februari 2011

13,5 miljoen euro van Postcode Loterij voor baanbrekend energieproject Natuur en Milieufederaties en Stichting DOEN

De Nationale Postcode Loterij keert dit jaar een recordbedrag van 270 miljoen euro uit aan ruim 80 goededoelenorganisaties. Dat maakte de loterij bekend tijdens haar jaarlijkse Goed Geld Gala in museum Singer in Laren. De Natuur en Milieufederaties en Stichting DOEN krijgen een extra bijdrage van 13,5 miljoen euro voor de oprichting van een nieuw energiebedrijf. We Generate wordt het eerste energiebedrijf dat het voor de klant mogelijk maakt zelf groene energie op te wekken en energie te besparen.

Fotograaf Roy Beusker De Natuur en Milieufederaties en Stichting Doen richten met de steun van 13,5 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij het energiebedrijf van de toekomst op. Directeur Volkert Vintges van de Gelderse Milieufederatie is enthousiast over het project.

,,Dit energiebedrijf maakt mogelijk wat consumenten willen! Zelf energie opwekken met zonnecellen, zonneboilers en windnokturbines en energie besparen met isolatie en LED-verlichting. De grote energieleveranciers maken nog geen aanstalten om dit te realiseren. Onze droom wordt nu werkelijkheid met We Generate!” Naast de bijdrage uit het Droomfonds ontvangen De Natuur- en Milieufederaties nog eens 2.250.000 euro van de Postcode Loterij voor hun werk in de provincies.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden was als speciale gast aanwezig op het Goed Geld Gala en sprak de aanwezige goede doelen toe over het belang van hun werk.In totaal keert de Nationale Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van 270 miljoen euro uit aan 83 goededoelenorganisaties.

Het totaalbedrag dat de Nationale Postcode Loterij in haar 21-jarig bestaan heeft uitgekeerd, doorbreekt daarmee de grens van 3 miljard euro. Door mee te spelen met de Postcode Loterij doneren 2,5 miljoen Nederlanders rechtstreeks aan goede doelen. Van de loterijopbrengsten gaat namelijk vijftig procent naar goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Door de groei van de Postcode Loterij in 2010 is het dit jaar mogelijk om meer goededoelenorganisaties te steunen en extra bijdragen uit te keren aan de huidige meerjarige begunstigden.

Naast de honorering van twee ‘droomprojecten’ (Stop Aids Now ontving ook een bedrag uit het Droomfonds) kunnen acht nieuwe goededoelenorganisaties dit jaar een meerjarige financiële bijdrage tegemoet zien, onder hen Right2Play, Wilde Ganzen en The Elders.

13,5 miljoen euro van Postcode Loterij voor baanbrekend energieproject Natuur en Milieufederaties en Stichting DOEN  13,5 miljoen euro van Postcode Loterij voor baanbrekend energieproject Natuur en Milieufederaties en Stichting DOEN