2,25 miljoen euro van Postcode Loterij voor Provinciale Milieufederaties

2 maart 2010

2,25 miljoen euro van Postcode Loterij voor Provinciale Milieufederaties

De twaalf Provinciale Milieufederaties hebben vorige week van de Nationale Postcode Loterij een bedrag van 2,25 miljoen euro ontvangen. De cheque werd overhandigd tijdens het Goed Geld Gala 2010. Op dit bijzondere gala werd de verdeling van de opbrengsten voor goede doelen uit 2009 bekendgemaakt. In totaal verdeelde de Postcode Loterij 256 miljoen euro onder haar goede doelen – een groei van vijf procent ten opzichte van 2008.

Het Zeeuwse Landschap is de eerste organisatie die 6.250.000 euro ontvangt uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij. Met het Droomfonds ondersteunt de loterij grote, innovatieve en potentieel impactvolle projecten voor mens en natuur. Directeur Marten Hemminga van het Zeeuwse Landschap ontving de bijdrage uit handen van Marieke van Schaik, managing director van de Nationale Postcode Loterij, tijdens het Goed Geld Gala 2010. ,,De Postcode Loterij biedt hiermee een geweldige mogelijkheid om samen te werken met landbouw en visserij aan een gezamenlijke toekomst. Dit is een cadeau voor Zeeland en Nederland”, aldus Marten Hemminga.

Naast het Droomproject geeft de loterij structureel steun aan tien nieuwe maatschappelijke organisaties, waarmee het totaal van vaste begunstigden op vijfenzeventig komt. Verder ontvangen zes initiatieven een eenmalige financiering, krijgen twaalf extra projecten van bestaande begunstigden een bijdrage en wordt de steun aan acht al aangesloten organisaties verhoogd.

Drie miljard euro voor het goede doel

De inleg van de Nationale Postcode Loterij groeide in 2009 met vijf procent naar 513 miljoen euro. De helft van dit bedrag, ruim 256 miljoen euro, gaat naar vijfenzeventig maatschappelijke organisaties op het gebied van mens en natuur. Daarmee heeft de Nationale Postcode Loterij bijna drie miljard euro uitgekeerd aan goede doelen sinds haar oprichting in 1989.

Voorzitter Hugh Gallacher en secretaris Rita Kwakkestein van De Provinciale Milieufederaties ontvingen de cheque van 2,25 miljoen euro uit handen van managing director Marieke van Schaik van de Nationale Postcode Loterij.

Hugh Gallacher en Rita Kwakkestein zijn dolblij met de bijdrage van 2,25 miljoen euro die de Postcode Loterij ter beschikking heeft gesteld voor het werk van de samenwerkende milieufederaties. ,,Geheel in lijn met wat Boudewijn Poelmann in zijn speech tijdens het Goed Geld Gala zei, streven de Milieufederaties naar een duurzame economie en een ecologisch houdbare samenleving. Door de steun van de Postcode Loterij voelen wij ons zeer gesterkt.”

Foto: Roy Beusker

2,25 miljoen euro van Postcode Loterij voor Provinciale Milieufederaties