21 april Zuinig op Ruimte-dag

5 april 2007

21 april Zuinig op Ruimte-dag

Milieufederatie presenteert brochure Verrommeling van Limburg in beeld.

Op 21 april 2007 presenteert de Milieufederatie Limburg de brochure Verrommeling van Limburg in Beeld. De brochure bevat 26 goede én slechte voorbeelden van ruimtegebruik. Ze doet dit in het kader van de landelijke Zuinig op Ruimte-dag, waarmee de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu aandacht willen vragen voor het behoud van de open ruimte. U bent van harte welkom in de Stadbroekermolen in Sittard.

Nederland en Limburg verrommelen. Mooie landschappen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dorpen en steden offeren hun historische aanzicht, hun omringende landschap en speelveldjes op aan pretentieuze uitbreidingsplannen. Bedrijven verhuizen van ‘oude’ bedrijventerreinen naar de goedkope nieuwe, waardoor gebouwen komen leeg te staan en verloederen. Ook op het platteland verschijnen tussen de weilanden steeds meer bedrijven die het landschap ‘verrommelen’. De Milieufederatie Limburg vindt het hoog tijd dat deze verrommeling een halt wordt toegeroepen. Het Rijk moet weer de regie nemen op het ruimtelijk beleid.

Programma

Zuinig op Ruimte-dag

  • 13.00 uur: Wandeling
  • 14.30 uur: Openning, vraaggesprek met John Halmans, directeur Gulpener Bierbrouwerij, muzikale ode aan de ruimte, debat met vertegenwoordigers van o.a. Provincie Limburg, Waterschap Peel en Maasvallei, LLTB, ANWB en presentatie brochure Zuinig op Ruimte
  • 17.00 uur: Borrel

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar tijdens de wandelingen en het debat op de Zuinig op Ruimte-dag. Het is daarom noodzakelijk dat u zich voor 15 april 2007 aanmeldt via 0475-386410 of sml@milieufederatielimburg.nl.

21 april Zuinig op Ruimte-dag