Beat The Heat Now! op 12 december

10 november 2009

Beat The Heat Now! op 12 december

De klimaattop in Kopenhagen moet een keerpunt worden. Hier zal in december 2009 namelijk een nieuw mondiaal klimaatakkoord gesloten worden. Ter gelegenheid van deze top organiseren diverse organisaties onder wie Natuur en Milieu, Greenpeace, WWF en Milieudefensie op 12 december in Utrecht het evenement Beat The Heat Now!

Beat the Heat Now! is een unieke gelegenheid om de regering te laten zien dat het menens is met het klimaat. Tijdens Beat the Heat Now roept de organisatie de regeringsleiders op om met echte oplossingen voor het klimaatprobleem te komen. Hoe meer mensen meedoen, hoe duidelijker de boodschap. Bovendien is Beat the Heat Now! een evenement met veel muziek, cabaret en debat.

Kasper van Kooten en band ontvangen onder meer de 3 J’s, Daniel Boissevain, Extince, Dolf Jansen en Anthonie Kamerling. Boris zingt onder meer samen met Do, Caro Emerald, Valerius en Stevie Ann tijdens zijn optreden. Op de afterparty vanaf 21.00 uur draait Ruud de Wild.

Voor de talkshow schuiven tientallen politici, wetenschappers en BN-ers aan, waaronder oud-milieuminister en Beat The Heat Now-woordvoerder Pieter Winsemius, poolreiziger Marc Cornelissen en Leontien van Moorsel die met een speciale ploeg Eneco-fietsers aanwezig is. Funda Mudje doet een cabaretact en dansschool Lucia Marthas verzorgt de dansen. De presentatie is in handen van onder meer Harm Edens, Menno Bentveld en Floortje Dessing. Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht, opent het evenement.

De finale van het evenement is om 21.00 uur als de speciale Kopenhagen Express met 150 prominente gasten (onder wie minister Cramer, kamerleden, Europarlementariërs, journalisten, jongeren en vertegenwoordigers van bedrijven en maatschappelijke organisaties) vertrekt richting Kopenhagen. De trein is beschikbaar gesteld door de NS. Iedere Nederlander kan zijn of haar persoonlijke boodschap aan de politieke leiders op weg naar Kopenhagen meegeven via de website van Beat The Heat Now!

De kaartjes voor Beat The Heat Now! in de Jaarbeurs in Utrecht kosten 5 euro per stuk en kunnen besteld worden door hier te klikken. Het is ook mogelijk de kaarten telefonisch te bestellen via 0900-3001250. Er komt dan € 2,50 servicekosten en € 3,50 administratie- en verzendkosten bij per bestelling. Kaarten zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar!

Beat The Heat Now! op 12 december