Ben & Jerry ijs klimaatneutraal

21 mei 2007

Ben & Jerry ijs klimaatneutraal

Provinciale Milieufederaties blij met nieuwe deelnemer HIER is klimaatneutraal.

Ben & Jerry ijs klimaatneutraal Het ijs van Ben & Jerry’s is het eerste klimaatneutrale ijs ter wereld. Volgens de Provinciale Milieufederaties en de HIER campagne voldoet de productieketen van Ben & Jerry’s ijs, van koe tot vriezer, aan alle richtlijnen van een klimaatneutraal product. Het ijs mag zich dan ook klimaatneutraal noemen.

Elk product dat geproduceerd wordt, heeft zijn invloed op het klimaat. Bij de productie van Ben & Jerry’ s ijs begint dat al bij de koe die melk produceert voor het roomijs. Elke koe laat wel eens methaangas ontsnappen en dat draagt bij aan de opwarming van de aarde. Er zijn wereldwijd 1,4 miljard koeien en elke koe produceert 440 gram methaan per dag.

Ben & Jerry’s investeert miljoenen om emissies terug te dringen van koe tot pint waaronder het terugdringen van deze winderige emissies door het diervoer aan te passen, zodat het spijsverteringsgemak van de koeien wordt verhoogd.

Ook investeert het ijsmerk in het terugdringen van vrijgekomen emissies van de productie van roomijs of verpakkingen. Voor het deel waar technologie geen oplossing biedt om emissies te voorkomen, compenseert Ben & Jerry’s dit door in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden te investeren, door middel van aankop van ‘Gold Standard’ emissie reductie certificaten. Door al deze maatregelen is het ijs van Ben & Jerry’s het eerste klimaatneutrale roomijs dat op de wereld gemaakt wordt.

Meer informatie: www.hierisklimaatneutraal.nl

Jerry ijs klimaatneutraal

Tags: