Bijeenkomst licht-donker op 9 maart

4 februari 2005

Bijeenkomst licht-donker op 9 maart

Milieufederatie wil onderwerp lichthinder op politieke agenda zetten

Overdag is het licht, ’s nachts is het donker. Althans, zo is het van nature. Beelden vanuit de ruimte tonen echter een wereldwijde trend aan: steeds meer licht. De Milieufederatie Limburg organiseert op 9 maart een bijeenkomst om het onderwerp lichthinder op de agenda te zetten.

Uit onderzoek komt naar voren dat donkere nachten belangrijk zijn voor het welzijn van mens en dier. De toename van licht leidt tot lichthinder en onnodig energieverbruik. De helft van de Limburgers vindt duisternis belangrijk en geeft aan voorstander te zijn van donkertegebieden. De grootste (licht)bron van ergernis in Limburg is het verkeer.

De Milieufederatie Limburg wil het onderwerp lichthinder graag agenderen. Op woensdag 9 maart (17.30-21.00 uur) neemt ze bestuurders, ambtenaren en andere betrokkenen mee naar zowel goed als slecht verlichte plekken in de regio. De Milieufederatie wil een beeld geven van de mogelijkheden die er zijn om lichthinder tegen te gaan, zonder dat daarmee de veiligheid in het gedrang komt.

Lichthinder, gezondheid, duisternis, lichtbronnen, mogelijkheden om kwalitatief goed te verlichten; het komt allemaal aan bod tijdens de licht-donker bijeenkomst van de Milieufederatie Limburg.

Voor meer informatie over lichthinder of de bijeenkomst op 9 maart kunt u contact opnemen met de Milieufederatie Limburg.

Tags: