Circuit de Peel staat buiten de wet

5 mei 2006

Circuit de Peel staat buiten de wet

Milieufederatie en bewoners verbaasd over uitspraak rechter

De Milieufederatie Limburg heeft samen met bewoners van Merselo een kort geding aangespannen tegen de gemeente Venray. De gemeente had een evenementenvergunning uitgegeven voor het houden van races op circuit de Peel. Deze races zijn echter in strijd met het bestemmingsplan en dus illegaal.

De rechter heeft echter beslist dat de Milieufederatie geen kort geding had moeten aanspannen tegen de gemeente Venray, maar tegen de Provincie Limburg. De Milieufederatie had volgens de rechter in een eerder stadium bij de Provincie Limburg moeten aandringen op handhaving en het beëindigen van de races. In dit stadium was de Provincie echter van plan om wel handhavend op te treden. Zij heeft deze beslissing later weer ingetrokken. De Milieufederatie had volgens de rechter dus een kort geding moeten aanspannen tegen het besluit van de Provincie om niet handhavend op te treden, op een moment dat deze beslissing helemaal nog niet genomen was.

De Milieufederatie en de bewoners van Merselo zijn erg verbaasd over deze redenering van de rechter. Om de lieve vrede tussen de diverse overheden te bewaren, wordt de wet blijkbaar geïnterpreteerd zoals het op dat moment het beste uitkomt.

 

Tags: