Daihatsu gaat klimaatneutraal

26 februari 2007

Daihatsu gaat klimaatneutraal

CO2-uitstoot van alle nieuwe autos gecompenseerd.

Vanaf 19 februari levert Daihatsu Holland B.V. alle nieuwe auto’s CO2-neutraal. Dit heeft Daihatsu op 16 februari, de dag dat het Kyoto-protocol twee jaar geleden officieel in werking is getreden, bekendgemaakt.

Daihatsu Holland B.V. is een overeenkomst aangegaan met de stichting Trees for Travel. Deze stichting houdt zich bezig met de aanleg en het behoud van bossen waarmee uitgestoten broeikasgassen worden gecompenseerd. Tevens investeert Trees for Travel in duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. De CO2-uitstoot van iedere nieuw afgeleverde Daihatsu wordt zo het eerste jaar volledig gecompenseerd.

De actie van Daihatsu is deel van ‘Hier is klimaatneutraal’, een project van de Provinciale Milieufederaties. Vanuit dit project worden klimaatneutrale producten en diensten ontwikkeld. ‘Klimaatneutraal’ betekent dat er geen negatief effect is op het klimaat. De Provinciale Milieufederaties stimuleren zoveel mogelijk bedrijven om mee te doen. Zij onderzoeken samen met hen de mogelijkheden, adviseren, stellen een stappenplan op en controleren. Producten en diensten die aan de eisen voldoen, verdienen het hier-logo. De auto’s van Daihatsu zullen met het hier-logo worden uitgerust.

Daihatsu gaat klimaatneutraal

Tags: