De koffie staat op 25 oktober klaar tijdens de Duurzame Huizen Route

20 oktober 2014

De koffie staat op 25 oktober klaar tijdens de Duurzame Huizen Route

Op zaterdag 25 oktober vindt voor de tweede keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. In heel Nederland stellen zo’n tweehonderd trotse woningeigenaren hun huis open voor geïnteresseerden. Ze vertellen graag over het verduurzamen van hun woning. Van een ecowoning, recent gerenoveerde woning tot een duurzaam monument; er is een grote variatie aan woningen te bezoeken tijdens de Duurzame Huizen Route.

Bezoekers die vorig jaar een huis bezochten, waren vol lof over de verhalen van de huiseigenaren. De ervaringen zijn zeer bruikbaar om in je eigen huis je energierekening omlaag te krijgen. Ook verhalen over comfort, isolatiematerialen, groendaken en het hele proces van verduurzamen zijn leerzaam. ,,Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,” aldus een reactie van een enthousiaste bezoeker.

Ook huiseigenaren waren enthousiast. Een huiseigenaar uit Putten reageert: -,,Het was leuk om mensen met mijn ervaringen op weg te helpen. Ik kon de opbrengsten van de zonnepanelen via internet laten zien en dat maakte het tastbaar voor de bezoekers.”

Inschrijvingen

Ook dit jaar worden er veel geïnteresseerde bezoekers verwacht. Van bezoekers wordt wel gevraagd zich in te schrijven. Op de site zijn bij elke woning de openingstijden aangegeven. ,,Het is voor de huiseigenaren die hun huis open stellen prettig om te weten wie er komt maar ook fijn als zij weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen met koffie en thee,” aldus Gerard Simon van Majada Projectmanagement. Via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route kunnen bezoekers zich aanmelden.

Organisatie

De Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd door Majada Projectmanagement en mede mogelijk gemaakt door groene energieleverancier Greenchoice en een groot aantal Nederlandse gemeenten.

De koffie staat op 25 oktober klaar tijdens de Duurzame Huizen Route