De Mergellandcorporatie maakt doorstart

18 december 2013

De Mergellandcorporatie maakt doorstart

De Mergellandcorporatie – in 1997 gestart als een samenwerkingsverband van de LLTB en de Stichting Milieufederatie Limburg – maakt een doorstart. De corporatie groeit door als een onderdeel van een van de vier Agrarische Natuur Verenigingen die samen Natuurrijk Limburg vormen. De Mergellandcorporatie blijft als organisatie – en in naam – bestaan en werkt met deze samenwerking verder aan een natuurlijk en landschapsrijk Zuid-Limburg.

De oorspronkelijke doelstelling blijft bestaan. De Mergellandcorporatie gaat zich inzetten voor het behoud van het fraaie Limburgse landschap mét de ontwikkeling van de hedendaagse landbouw. De Mergellandcorporatie zal de samenwerking wederom breed opzoeken met onder andere de drie regionale LLTB-afdelingen, Landschapsbeheer Mergelland, IKL en Waterschap Roer en Overmaas. Daarmee volgt de Mergellandcorporatie het beleid om in collectieven te werken en op die manier versnippering tegen te gaan.

Bestuursleden gezocht

Met deze frisse doorstart zoekt de Mergellandcorporatie nieuwe bestuursleden. Mensen uit alle sectoren van de landbouw, maar ook uit de natuurbeschermingsorganisaties, kunnen zich melden. Met een hernieuwd bestuur kan de corporatie naar elkaars motieven blijven luisteren en begrip daarvoor creëren. Voor informatie kun je contact opnemen met de voorzitter Jos Brands (tel. 06-20602094) of met de secretaris Hans Heijnen (tel. 06-21106446).

De Mergellandcorporatie maakt doorstart