De Provinciale Milieufederaties heten voortaan De Natuur en Milieufederaties

24 november 2010

De Provinciale Milieufederaties heten voortaan De Natuur en Milieufederaties

Steeds meer federaties hebben natuur en milieu in hun naam. Op dit moment zijn dat er al vijf: Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Utrecht. Twee andere federaties kiezen waarschijnlijk binnenkort voor deze naamsverandering. Deze ontwikkeling heeft de directeuren van de federaties tijdens hun laatste vergadering doen besluiten om de naam van de samenwerkende milieufederaties te veranderen van De Provinciale Milieufederaties in De Natuur en Milieufederaties met als slogan: Samen voor mooie en duurzame provincies.

De Natuur en Milieufederaties blijven overigens nauw samenwerken met de Nationale Postcode Loterij (NPL). In november is door de NPL bevestigd dat de Natuur- en Milieufederaties de komende vijf jaar partner van de Nationale Postcode Loterij blijven! De federaties worden sinds 1996 gesteund door de grootste goede doelen loterij van Nederland. In 2010 ontvingen ze een bedrag van 2,25 miljoen euro van de NPL voor hun werk voor natuur, milieu en landschap in de provincies.

De Nationale Postcode Loterij heeft onder meer de projecten Klimaatkaravaan en Nacht van de Nacht financieel mogelijk gemaakt en publicitair ondersteund. Zo waren de Natuur en Milieufederaties met twee filmpjes te zien in het televisieprogramma ‘1 tegen 100’ met presentatrice Caroline Tensen. Ook werd de Nacht van de Nacht door de NPL in een huis-aan-huis bladen campagne.

Samen met de Nationale Postcode Loterij zetten De Natuur en Milieufederaties zich met hart en ziel in voor mooie en duurzame provincies. Voorzitter Hugh Gallacher van het Algemeen Bestuur van De Natuur en Milieufederaties: ,,Met de steun van de Nationale Postcode Loterij zorgen de twaalf federaties voor meer natuur dicht bij de mensen en voor een gezonde en veilige leefomgeving voor iedereen.”

De Provinciale Milieufederaties heten voortaan De Natuur en Milieufederaties  De Provinciale Milieufederaties heten voortaan De Natuur en Milieufederaties