Deelnemers gezocht voor workshop ‘Recycling – Cradle to Cradle’

1 augustus 2011

Deelnemers gezocht voor workshop ‘Recycling – Cradle to Cradle’

Altijd meer willen weten over de fascinerende onderwerpen ‘Recycling’ en ‘Cradle to Cradle’? Op zaterdagmiddag 24 september wordt in Venlo een interessante workshop over deze thema’s georganiseerd door de Milieufederatie Limburg. Deelname is gratis.

Recycling en Cradle to Cradle zijn twee verschillende principes. Recycling is het hergebruiken van producten en grondstoffen die aan het einde van hun levensduur zijn of die we niet meer gebruiken. De Cradle to Cradle- filosofie heeft als eindresultaat dat bij de productie volledig afvalvrije producten gemaakt worden die biologisch afbreekbaar zijn of opnieuw hergebruikt kunnen worden als grondstof voor nieuwe producten.

De workshop in Venlo wordt gegeven door Henriëtte Stroucken, projectmanager van het team ‘Even Bestaat Niet‘ en wordt afgesloten met een toost met een klimaatneutraal bier van de Gulpener Bierbrouwerij.

Workshop ‘Recycling – Cradle to Cradle’
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Kosten: gratis
Locatie: Café-restaurant Central, Markt 22 in Venlo
Aanmelden via: e.wolters@milieufederatielimburg.nl of bel 0475 -386410.

Extra voordeel voor Postcode Loterij deelnemers

Let op: Deelnemers aan de Postcode Loterij ontvangen bij deelname aan deze workshop een speciaal cadeaupakket met o.a. klimaatneutraal Gulpener bier. Geef bij aanmelding even door dat je lid bent van de Postcode Loterij.

Duurzame stadswandeling

Heb je na je workshop nog zin om een leuke wandeling te maken door het centrum van Venlo? Doe dan de ‘duurzame stadswandeling’! Tijdens deze wandeltocht door Venlo krijg je nog meer informatie over duurzaamheid, Cradle to Cradle en recycling. De ‘duurzame stadswandeling’ kan overigens het hele jaar door gelopen worden. Dus kun je niet op 24 september, doe de wandeling dan gewoon op een ander tijdstip.De plattegrond én het bijbehorende boekje kun je downloaden op www.venstersopduurzaamheid.nl of ophalen bij de VVV Venlo (Nieuwstraat 40).

Deelnemers gezocht voor workshop 'Recycling - Cradle to Cradle'