Duurzame bustour ‘Energiek Limburg’ met als thema: inspirerende voorbeelden

16 juni 2014

Duurzame bustour ‘Energiek Limburg’ met als thema: inspirerende voorbeelden

Ook dit jaar organiseert het steunpunt HIERopgewekt van de Milieufederatie Limburg de bustour ‘Energiek Limburg’. Op vrijdagmiddag 20 juni rijden we met een bus door Limburg langs inspirerende voorbeelden, dat is het thema van dit jaar. De rode draad is met elkaar te bekijken hoe wij de participerende burger’van Limburg bij initiatieven van de overheid of het bedrijfsleven als afnemer of deelnemer kunnen betrekken. Daarbij kunnen duurzame energie-initiatieven zoals de energiecoöperaties een verbindende schakel vormen. Maar hoe? Daarop proberen we samen een antwoord te vinden tijdens de bustour.

We verzamelen om 12.30 uur in Roermond in het Groenhuis, het kantoor van de Milieufederatie Limburg, aan de Godsweerderstraat. Er wordt voor een lunchpakket gezorgd. De eerste stop met de bus is een tot nul-energie gerenoveerde woning (Stroomversnelling-woning) in Melick.

Daarna hebben we in Sittard een presentatie over het Groene Net en de Biomassa Energiecentrale Sittard met aansluitend een bezoek aan de centrale. Als laatste bezoeken we de Ophovener Molen met de energieleverende watermolen. Op alle locaties worden inspirerende verhalen verteld, kunt u vragen stellen en is er gelegenheid om te netwerken.

Tijdens het reizen van locatie naar locatie zal er ook gelegenheid zijn voor energie-initiatieven om hun nieuwe projecten te pitchen. Kortom, het wordt een inspirerende middag. We verwachten rond 17.30 uur terug te zijn in Roermond. De kosten voor de deelname bedragen 15 euro. Bent u geïnteresseerd in deze tocht, dan kunt u zich voor woensdag 18 juni opgeven bij Lily van Onna: l.vanonna@milieufederatielimburg.nl.

Duurzame bustour 'Energiek Limburg' met als thema: inspirerende voorbeelden