Duurzame Dag in Roermond

22 november 2010

Duurzame Dag in Roermond

Een aantal duurzame en enthousiaste ondernemers en particulieren organiseren op zaterdag 27 november 2010 de eerste . De belangstelling hiervoor bij particulieren en ondernemers is groot.

Veel mensen willen zelf een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst, maar weten vaak niet waar ze informatie en voorbeelden kunnen vinden. De Duurzame Dag brengt tal van producenten en organisaties die zich bezighouden met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen bij elkaar. Elektrische auto’s, fietsen, scooters en laadpalen, warmtepompen, zonneboilers, Cradle-to-Cradle producten, duurzame verzekeringen, biologisch vlees… Het komt allemaal aan bod tijdens de Duurzame Dag.

De Duurzame Dag wordt georganiseerd in een fraai multi-functioneel gebouw, namelijk de Ursulakapel in Roermond, die speciaal voor deze gelegenheid tot duurzame markt wordt omgebouwd. De kapel in de Voogdijstraat ligt vlakbij het winkelcentrum en is makkelijk bereikbaar. De activiteiten starten om 10.00 uur. De toegang is gratis en er is kinderopvang aanwezig.

Een aantal sprekers zijn uitgenodigd, onder meer de Roermondse wethouders Raja Moussaoui en Gerard IJff, Marco Schmitz van CO2minder.nl en Henk van Houtum van Van Houtum (papierfabriek uit Swalmen).Uiteraard zijn veel bedrijven en organisaties aanwezig met hun stand, onder wie De Milieufederatie Limburg, Solar2All (zonneboilers), biologische boerderij Heijerhof, Transition Town Roermond en Greencars Company (leverancier electrische vervoermiddelen).

Meer informatie vind je hier

Duurzame Dag in Roermond