Echt lekker van je eigen platteland!

6 juni 2006

Echt lekker van je eigen platteland!

Kom naar de markt op ons boerenerf in Siebengewald

Op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni houden Math en Mientje Loonen in het noord Limburgse Siebengewald open dagen. Op zaterdag met een bijzondere markt op een bijzondere locatie. De markt vindt niet plaats op een markt maar op een echt boerenerf. Iedereen is van harte welkom vanaf 11 uur s’ochtends op boerderij de “Korenhof᾿ in Siebengewald aan de Nieuweweg 83. Hier kunt u, in een landelijke sfeer, kennnismaken met de biologische boeren en hun producten uit uw eigen streek en genieten van de grazende koeien met kalfjes.

De boerenmarkt in Siebengewald is één van de zeven boerenmarkten die de Stichting Biologisch goed Van Eigen Erf in samenwerking met de Milieufederaties organiseert. In Noord, Oost, Zuid en West Nederland zijn er boerenmarkten tijdens het weekend van 17 en 18 juni. Biologisch Goed Van Eigen Erf promoot het gebruik van biologische producten uit eigen regio en stimuleert de relatie tussen de burger en zijn platteland. De boerenmarkten worden gehouden tijdens de landelijke Open Dagen van Biologica: meer dan 200 biologische tuinders en boeren zetten hun deuren open voor het publiek op 17 en 18 juni.

Regionale producten op internet
Wist u dat u ook regionale biologische producten via internet kunt bestellen? Op de boerenmarkt in Siebengewald kunt u zien hoe dat in zijn werk gaat via een demonstratie van de site www.haiboerhai.nl. Als bezoeker maakt u tevens kans op een gratis kistje biologische boodschappen uit eigen regio.

Lekker genieten voor jong en oud
Geniet van de vele activiteiten tijdens de boerenmarkt. Proeven van de heerlijke producten uit de streek, rondleidingen over het bedrijf met uitleg van de boer over zijn koeien en agrarisch natuurbeheer, koeien aaien, springkussen, demonstratie van SKAL, de organisatie die de controle op biologische landbouw uitvoert. Op terrasjes kunt u van een heerlijk hapje en drankje genieten verzorgd door ‘t Trepke.

Open dag op zaterdag en zondag.
Boerenmarkt op zaterdag 17 juni

Locatie: De Korenhof, www.loonen.info
Nieuweweg 83, 5853 EP Siebengewald
Aan de weg van Siebengewald richting Gennep

Op de site www.vaneigenerf.nl vindt u alle adressen en activiteiten van de boerenmarkten en een overzicht van de verkooppunten van de boer per Provincie
Op de site www.biologica.nl vindt u alle landelijke adressen van de Open Dagen.

Tags: