Folder verrommeling gepresenteerd tijdens Zuinig op Ruimte-dag

26 april 2007

Folder verrommeling gepresenteerd tijdens Zuinig op Ruimte-dag

Vraag nu uw exemplaar aan van Verrommeling van Limburg in beeld.

De Zuinig op Ruimte-dag in Sittard op 21 april was een groot succes. Ruim 80 personen bezochten de Stadbroekermolen en deden mee aan de wandelingen en het debat. Aan het einde van de dag werd de folder “Zuinig op Ruimte, verrommeling van Limburg in beeld’gepresenteerd.

De dag begon met wandelingen in de omgeving van de molen, waar men de ruimte zélf kon beleven. Daarna kregen de aanwezigen van de Milieufederatie uitleg over de verrommeling van Limburg en de campagne “Zuinig op Ruimte’. Muzikant Rob van Appeven bracht een muzikale ode aan de ruimte, waarna een debat startte tussen vertegenwoordigers van de Provincie Limburg, LLTB, gebiedscommissie Horst/Sevenum, Kamer van Koophandel, ANWB, Waterschap Peel en Maasvallei en de Gemeente Helden. Ook de aanwezigen in de zaal discussieerden enthousiast mee over voorbeelden van verrommeling en manieren om verrommeling tegen te gaan.

De Milieufederatie presenteerde aan het einde van de dag de folder ‘Zuinig op Ruimte, verrommeling van Limburg in beeld’. Om de verrommeling een gezicht te geven, is de Milieufederatie Limburg de afgelopen maanden op zoek gegaan naar goede én slechte voorbeelden van ruimtegebruik in onze provincie. Dit leverde meer dan 300 foto’s op. Hieruit werden een aantal voorbeelden geselecteerd, die zijn gepubliceerd in de folder. In de folder staan foto’s uit onder meer de volgende categorieën: ‘bedrijventerreinen’, ‘verblijfsrecreatie’, ‘zendmasten’, ‘paardenhouderijen’ en ‘glastuinbouw’. Om te laten zien dat het écht anders kan, heeft de Milieufederatie tegenover elk slecht voorbeeld in de folder ook een goed voorbeeld gezet.

U kunt de folder ‘Zuinig op Ruimte, verrommeling van Limburg in beeld’bij de Milieufederatie aanvragen. Doe dit door een email te sturen naar: sml@milieufederatielimburg.nl.

U krijgt de folder dan kosteloos toegestuurd.

Folder verrommeling gepresenteerd tijdens Zuinig op Ruimte-dag Folder verrommeling gepresenteerd tijdens Zuinig op Ruimte-dag Folder verrommeling gepresenteerd tijdens Zuinig op Ruimte-dag Folder verrommeling gepresenteerd tijdens Zuinig op Ruimte-dag Folder verrommeling gepresenteerd tijdens Zuinig op Ruimte-dag Folder verrommeling gepresenteerd tijdens Zuinig op Ruimte-dag Folder verrommeling gepresenteerd tijdens Zuinig op Ruimte-dag Folder verrommeling gepresenteerd tijdens Zuinig op Ruimte-dag

 

Tags: