Geen Limburgers in race voor Goede Doelen Ambassadeur

14 maart 2011

Geen Limburgers in race voor Goede Doelen Ambassadeur

De Nationale Postcode Loterij heeft tien kadidaten gekozen die verder gaan in de sollicitatieprocedure voor de functie van Internationaal Goede Doelen Ambassadeur. De tien kandidaten(duo’s) zijn door het publiek en een jury verkozen uit de ruim 5.200 sollicitanten. Er zijn helaas geen Limburgse kandidaten meer in de race.

Het uiteindelijk team van twee kandidaten gaat een half jaar lang goededoelenprojecten over de hele wereld bezoeken die steun ontvangen van de Postcode Loterij. Op 31 maart wordt bekend welk duo uiteindelijk de baan krijgt. Zij starten hun wereldreis op 1 juni op Bonaire om projecten van het Wereld Natuur Fonds en Stichting DOEN te bezoeken.

Geïnteresseerden in deze unieke baan konden vanaf half januari dit jaar solliciteren en daarbij zoveel mogelijk stemmen verzamelen via de website www.internationaalambassadeur.nl. In totaal zijn ruim 162.000 stemmen uitgebracht.

De vijf kandidaten met de meeste stemmen, zijn zeker van een plek in de sollicitatieronde. Daarnaast selecteerde de Postcode Loterij zelf nog vijf kandidaten. Het rijtje van kandidaten dat nu doorgaat naar de sollicitatieprocedure ziet er als volgt uit (in willekeurige volgorde):

  • Lida Derks (26, Nijmegen) & Bob Dirks (24, Amsterdam)
  • Paul Engelbertink (29, Delden) & Saskia Pepping (30, Tilburg)
  • Jorien Thijs (25, Amsterdam) & Michiel Brandt (24, Amsterdam)
  • Heleen Boender (31, Heemskerk) & Joris Otten (31, Heemskerk)
  • Robin Schepers (32, Kloosterhaar) & Jannemiek Schepers (29, Kloosterhaar)
  • Sijmen Tenwolde (27, Utrecht) & Rikus Wegman (27, Utrecht)
  • Corné Schep (29, Utrecht)Bindiya Jaggan (27, Amsterdam)
  • Marije Kat (28, Zwijndrecht)Monique Veltman (28, Utrecht)

Deze tien overgebleven kandidaten(duo’s) zullen de komende weken sollicitatiegesprekken voeren en opdrachten vervullen bij goededoelenorganisaties die de Postcode Loterij in Nederland steunt. Op 31 maart maakt een jury bekend wie internationaal ambassadeur wordt. In de jury zitten onder meer Tineke Ceelen (Directeur Stichting Vluchteling) en Marieke van Schaik (Managing Director Nationale Postcode Loterij).

Geen Limburgers in race voor Goede Doelen Ambassadeur