Gratis naar Tune the Light in Venlo

13 april 2007

Gratis naar Tune the Light in Venlo

Milieufederatie geeft in april 2007 kaarten weg voor tentoonstelling over verlichting.

Ons bioritme wordt bepaald door het al dan niet aanwezig zijn van zonlicht. Kunstlicht heeft de mens echter meer en meer onafhankelijk gemaakt van natuurlijk licht. Met de expositie Tune the Light – Industriële lichtontwerpen uit Limburg toont Museum van Bommel van Dam in Venlo hoe wij elke dag, 24 uur lang de toestand van het licht naar behoeven aanpassen om thuis, op het werk en in de openbare ruimte te leven zoals we willen.

Na een introductie over het fenomeen licht, verduidelijkt Tune the Light de betekenis van lichtontwerpen voor ons dagelijkse leven aan de hand van originele en vernieuwende lichttoepassingen vervaardigd door Limburgse bedrijven, zelfstandige ontwerpers en studenten van de Fontys-opleiding Industrieel Product Ontwerpen, Venlo. Verder is er aandacht voor lichtontwerpen die lichthinder en schade aan het milieu beperken of voorkomen. De Milieufederatie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit gedeelte van de expositie. Dat licht onlosmakelijk is verbonden met sfeer en beleving demonstreren uiteenlopende lichttoepassingen uit de wereld van kunst en amusement.

Geïnteresseerd?

De Milieufederatie Limburg mag 35 toegangskaarten voor de expositie Tune the Light weggeven. Bent u geïnteresseerd, stuur dan een email met uw adres naar: sml@milieufederatielimburg.nl. U krijgt de kaarten (maximaal 2 per persoon) gratis opgestuurd.

Gratis naar Tune the Light in Venlo

Tags: