Groots natuurfeest bij jarig Bezoekerscentrum De Meinweg: Festa Natura

6 april 2009

Groots natuurfeest bij jarig Bezoekerscentrum De Meinweg: Festa Natura

Zondag 14 juni vindt bij Bezoekerscentrum de Meinweg in Herkenbosch de eerste editie plaats van Festa Natura. Festa Natura laat zien dat natuur in Limburg nog steeds een feest kan zijn en dat je dat op de meest uiteenlopende manieren kunt beleven. Feest is het ook voor Bezoekerscentrum De Meinweg dat in die week 10 jaar bestaat.

Festa Natura is een initiatief van Staatsbosbeheer, IVN Consulentschap Limburg, de Milieufederatie Limburg, ARK Natuurontwikkeling, Waterschap Roer en Overmaas, Natuurmonumenten, Stichting Koekeloere en Grenspark Maas Swalm Nette. Het festijn wordt opgezet als jaarlijks of tweejaarlijks terugkerend natuurevenement op wisselende lokaties in Midden-Limburg en het grensoverschrijdende natuurpark Swalm-Nette.

De locatie van de eerste editie, Nationaal Park De Meinweg, is een van Limburgs meest populaire bestemmingen voor fietsers en wandelaar met ongeveer 1 miljoen bezoekers per jaar.

Kom hutten bouwen

Het programma wil kinderen en hun ouders verleiden om naar buiten te gaan. ‘Kom hutten bouwen en laat je gameboy thuis’ is de boodschap van de organisatie van Festa Natura. Kinderen kunnen dat letterlijk nemen (hutten bouwen), maar ze kunnen ook klimmen, wandelen en leren wandelen met GPS, schilderen, schminken, reptielen, waterdieren en bodemdieren bewonderen én een unieke speurtocht lopen die speciaal voor deze dag is ontwikkeld.

Avontuur

Voor volwassenen is het programma minstens net zo avontuurlijk. Neem de exclusieve wandelingen in het spoor van de bever. Of de ontmoetingen met grote grazers of muskusratten en hun vangers. Wat dacht je van grensoverschrijdende fiets- en wandeltochten, eveneens met GPS. Er is ook informatie over edelherten die naar verwachting binnen een jaar in de Meinweg worden uitgezet. Bij al die tochten staat de boswachter paraat om je te informeren en wegwijs te maken.

Natuurmarkt

Voor wie het wat rustiger aan wil doen, zijn er natuurtheater, workshops natuurfotografie en tekenen, en een uitgebreide natuurmarkt waarop bedrijven en organisaties zich presenteren met wat zij bijdragen aan het mooier maken van Limburg. Uiteraard zijn er ook heerlijke drankjes en hapjes te verkrijgen op en rondom het terras van het Bezoekerscentrum.

Wie meer wil weten over het programma van Festa Natura kan terecht op www.festanatura.com.

Groots natuurfeest bij jarig Bezoekerscentrum De Meinweg: Festa Natura