Informatieavond Tihange 5 april in Sittard

10 maart 2017

Informatieavond Tihange 5 april in Sittard

In Limburg en gebieden net over de grens in België en Duitsland maakt men zich in toenemende mate zorgen over de veiligheid van de kerncentrale in Tihange in België. De ruim 40 jaar oude kerncentrale, gelegen op zo’n 50 km ten zuidwesten van Maastricht, bestaat uit drie reactoren die om de haverklap negatief in het nieuws komen.

Op zondag 25 juni willen bezorgde burgers uit de Euregio een 90 km lange menselijke ketting vormen van Aken via Maastricht naar Tihange met als inzet sluiting van de kerncentrale. Daarvoor moeten vele duizenden mensen gemobiliseerd worden.

Om dit te organiseren heeft GroenLinks in Limburg, die al jaren wijst op de gevaren van Tihange, het initiatief genomen voor een informatieavond op 5 april a.s. Aanvang: 20.00 uur in het Gemeenschapshuis de Baandert in Sittard. Sprekers zijn o.a. Peer de Rijk, directeur van het internationale bureau WISE, die zal ingaan op de tegenstrijdige veiligheidsrapporten over Tihange, en Rob Hoenen van het Actiecomité Stop Tihange, die nadere informatie zal geven over de grote publieksactie op 25 juni.

Voor mensen die zich zorgen maken over Tihange, zijn raamaffiches “Stop Tihange” (zoals op de afbeelding van dit artikel) beschikbaar. Heeft u hierin interesse, dan kunt u een mail sturen naar jan.muijtjens@gmail.com

U kunt deze ook downloaden en zelf printen via de onderstaande link.

Download raamaffiche Tihange

Informatieavond Tihange 5 april in Sittard