Keizershof in Molenhoek wint 5.000 euro

12 mei 2009

Keizershof in Molenhoek wint 5.000 euro

De Keizershof in Molenhoek (gemeente Mook en Middelaar) is de winnaar geworden van de ‘Beste Buren Prijs’ in Limburg, onderdeel van het Nationale Klimaatstraatfeest. De inwoners van de Keizershof ontvangen 5.000 euro voor hun energiebesparende idee.

Het gezicht van het Limburgse Klimaatstraatfeest Thijs Zeelen (weerman L1) en wethouder Geert-Jan Wienhoven van de gemeente Mook en Middelaar overhandigen op zaterdagmiddag 16 mei aanstaande (omstreeks 17.00 uur) de geldcheque aan de buurtbewoners. Locatie is uiteraard Keizershof in Molenhoek.

Treinpromotieplan

De inwoners van de Keizershof leverden een uitgekiend treinpromotieplan in. Zij gaan de route naar het nieuwe treinstation Molenhoek promoten middels een nieuwe bewegwijzering. Doel is de Molenhoekers vaker in de trein te krijgen. Middels ‘verlichte’ voetstappen op trottoirs en straten wordt reizigers de weg naar het station gewezen. De wegwijzer bij de Keizershof voorziet in reisinformatie (vertrektijden treinen) en betrekt haar stroom uit zonne-energie.

De voetstappen moeten de reiziger ook in het donker de weg naar het station wijzen en zijn daarom voorzien van energiezuinige en hufterproof LED-lampjes. De bewegwijzering brengt als het ware personen van het centrum van Molenhoek (ruim 3.500 inwoners) naar het station. Het treinstation wordt op die manier ‘zichtbaarder’ en zal volgens de prijswinnaars vaker worden gebruikt.

Klimaatstraatfeest

De ‘Beste Buren Prijs’ is een initiatief van De Provinciale Milieufederaties, onder wie de Milieufederatie Limburg en het Klimaatbureau. De prijsvraag is uitgezet onder de straten die meedoen aan het Klimaatstraatfeest (www.klimaatstraatfeest.nl), de landelijke energiebesparingscampagne waarbij buren samen in hun straat zoveel mogelijk energie besparen. De 500 beste straten vieren op 16 mei feest voor een beter klimaat.

Keizershof in Molenhoek wint 5.000 euro