Kijk, proef en geniet in Reijmerstok

30 augustus 2007

Kijk, proef en geniet in Reijmerstok

Bezoek op 16 september de Gulpener Oogstparade.

Kijk, Proef & Geniet van het Limburgse land! Op zondag 16 september aanstaande vindt in Reijmerstok van 12 tot 20 uur de Gulpener Oogstparade plaats. Tijdens dit unieke evenement kunnen bezoekers genieten van alle moois dat het Limburgs land biedt. De entree is gratis.

De hele dag bereiden meer dan 10 topkoks op het centrale kookplein eigentijdse gerechten met authentiek Euregionale grondstoffen. Op het paradeterrein geven de producenten informatie over hun smaakvolle producten; over de duurzame oorsprong, intense smaak en vooral over de talloze toepassingen. Vlaaien & broden komen vers uit de oven en fooddesigners ontwerpen een eettafel.

Op de Groene Markt geven natuur- en milieuorganisaties, waaronder de Milieufederatie Limburg, informatie over de instandhouding en ontwikkeling van de Limburgse flora en fauna. Bovendien organiseren zij wandelingen door het Gulpdal, workshops landschapschilderen, knutselen met lamswol en nog meer familieactiviteiten.

Op het podium zijn optredens van Limburgse artiesten. Én de Provincie Limburg organiseert een unieke landschapsveiling. Burgers, bedrijven en organisaties kunnen via deze openbare veiling een landschapselement adopteren. Voor een eenmalig bedrag is het onderhoud van het landschapselement dan tien jaar lang verzekerd! Voor kleine bedragen zijn losse (fruit)bomen, struiken en andere groene producten te koop zodat iedereen kan meebieden.

Historie

Uniek voor Nederland is de eigen hopteelt door Gulpener Bierbrouwerij. In de hoptuinen in Reijmerstok verbouwt de brouwerij haar eigen hop voor het brouwen van haar milieuvriendelijk bier. Elk jaar oogsten de medewerkers zélf op feestelijke wijze de hop. Op initiatief van de Food Culture Group wordt in samenwerking met de Gulpener Bierbrouwerij B.V., de Provincie Limburg, Kollenberger Culinair B.V. en gerenommeerde natuur- en milieuorganisaties het evenement vanaf dit jaar een extra dimensie gegeven met tal van Limburgse activiteiten.

Locatie

Paradeterrein: in en om de hoptuinen van Gulpener Bierbrouwerij in Reijmerstok, entree via de Reijmerstokkerdorpstraat.

Meer informatie: www.gulpeneroogstparade.nl

 

Kijk, proef en geniet in Reijmerstok

Tags: