Kijk welke partij het best bij je past op GroeneKieswijzer.nl

10 mei 2010

Kijk welke partij het best bij je past op GroeneKieswijzer.nl

Vanaf 9 mei is de Groene Kieswijzer online. Iedereen die natuur, milieu en duurzaamheid belangrijke onderwerpen vindt, kan voor het eerst voor de Tweede Kamerverkiezingen achterhalen welke partij het beste bij hem/haar past. Op www.groenekieswijzer.nl staat wat de partijen vinden over 22 milieuonderwerpen, van natuurbescherming tot kernenergie.

De verkiezingen van 9 juni zijn van groot belang voor de bescherming van de natuur, het schoner maken van het milieu en het verduurzamen van de economie. De Groene Kieswijzer laat zien wat de Nederlandse politieke partijen daar van vinden. Het invullen van de Groene Kieswijzer kost vijf minuten. Daarna weet de kiezer welke partij het beste bij zijn groene standpunten past.

De Groene Kieswijzer voor deze verkiezingen is gemaakt door Natuur en Milieu, De 12 Landschappen, Greenpeace, Milieudefensie, Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuur Fonds. De Groene Kieswijzer is een initiatief van Natuur en Milieu. Voor de komende verkiezingen hebben de zeven grote landelijke organisaties de handen ineen geslagen in een unieke samenwerking om het belang van een groene toekomst te benadrukken.

Alle partijen die in de Tweede Kamer zitten, op de PVV na, werkten mee aan een analyse van hun plannen op onderwerpen als de toekomstige energiehuishouding van ons land, natuurbescherming en de mogelijkheden voor een groene economie.