Kijkje nemen bij biologische boerenbedrijven op 12 en 13 juni!

4 juni 2010

Kijkje nemen bij biologische boerenbedrijven op 12 en 13 juni!

Wil je een leuk dagje uit en de sfeer proeven op een biologische boerderij? In het weekend van 12 en 13 juni 2010 ben je welkom bij zo’n 200 biologische boeren en tuinders in Nederland. In elke provincie zijn bovendien extra veel activiteiten bij speciaal geselecteerde boerderijen.

Biologisch is steeds meer te vinden in de winkels en chefkoks kiezen vaak voor biologische ingrediënten. Waar komt al dat moois vandaan? De boeren nodigen op 12 en 13 juni iedereen uit om kennis te maken met hun bedrijven en de lekkere producten. De meeste consumenten weten wel wat biologisch betekent: lekker natuurlijk. Vee wordt diervriendelijk gehouden en groenten en fruit groeien op zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Dit alles met de goede zorgen van de boer of tuinder. Maar hoe het nu echt zit, dat kun je zelf zien en proeven.

De Heijerhof in Baexem is op zaterdag 12 en zondag 13 juni van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Adres: Beekkant 9, 6095 PE Baexem. Schuif aan bij de brunch op zondag, bij mooi weer in de boomgaard. Daarnaast zijn er workshops, proeverijen, demonstraties en kraampjes.

Wil je met de fiets naar de boer? Dat kan! De deelnemende biologische boerderijen komen in de fietsrouteplanner van de Fietsersbond te staan. Op www.fietsrouteplanner.nl kun je zelf een tocht uitstippelen in de buurt.

Kijk voor meer informatie én de adressen van deelnemende biologische bedrijven en restaurants op: www.lekkernaardeboer.nl

Kijkje nemen bij biologische boerenbedrijven op 12 en 13 juni!