Klimaatstraatfeest op 29 mei afgesloten met groot feest

31 mei 2010

Klimaatstraatfeest op 29 mei afgesloten met groot feest

Weerman Piet Paulusma en voorzitter Lodewijk de Waal van de HIER campagne schonken tijdens het Klimaatstraatfeest groene champagne in en deelden klimaattaart uit aan de winnaars van het Klimaatstraatfeest: de Peter Corneliusstraat in Waalwijk. De winnende Limburgse straat is de Blijdestein in Sittard. In Limburg zijn elf straten geëindigd in de Top 500.

Klimaatstraatfeest 2010 De Blijdestein scoorde in totaal maar liefst 66.190 punten. Dat was goed voor de 16de plek in de top 500. De tweede straat in Limburg is de Maalsteenstraat uit Urmond. Deze straat staat met 31.508 punten op de 51ste plek in de top 500. Op de derde plaats is de Schepenhof uit Sevenum geëindigd met 21.299 punten (88ste plek in de top 500). De bewoners van de Hoogland uit Beek-Genhout – de Limburgse winnaar in 2009 – hebben zich ook deze keer weer flink ingezet en wonnen eveneens op 29 mei jl. een mooi straatfeest.

Energiecafé

Naast het weggeven van 500 straatfeesten in heel Nederland stelde het Klimaatbureau per provincie ook nog een superzuinige wasmachine of televisie beschikbaar. Deze werd verloot tijdens een energiecafe waar buren zich voor konden opgeven.

Het energiecafe in Limburg werd georganiseerd in de Aaldonksestraat te Ottersum. Het doel van deze avond was consumenten (nog) meer informatie te geven over energiebesparing en wat dieper in te gaan op het onderwerp energiebesparing en -verbruik.

Vijftien personen namen deel aan het energiecafé, onder wie wethouder Jansen (gemeente Gennep), twee gemeente-ambtenaren en journalisten van de lokale pers. Wethouder Jansen overhandigde vier energiebespaarboxen aan de inwoners van de Aaldonksestraat en feliciteerde hen met het behalen van de 131ste plaats in de top 500 van het Klimaatstraatfeest. Frank Bovens – energieadviseur van Essent – gaf een heldere presentatie over energiebesparing. UIteraard werd de energiebesparingsquiz gespeeld. Quizwinnaar was de gastheer van het energiecafé, Patrick Hoenselaar. Hij beantwoordde negen van de tien vragen correct en won daarmee de superzuinige wasmachine.

Klimaatstraatfeest op 29 mei afgesloten met groot feest