Kom in actie! Stuur Mark Rutte een Valentijnskaart met groene hartenkreet!

6 februari 2012

Kom in actie! Stuur Mark Rutte een Valentijnskaart met groene hartenkreet!

Op 14 februari is het Valentijnsdag. Geliefden sturen elkaar bloemen, cadeautjes en sms’jes. De Natuur en Milieufederaties willen deze mooie dag aangrijpen om minister-president Mark Rutte te verrassen met heel veel valentijnskaarten. Doe ook mee! Stuur Mark Rutte een valentijnskaart en laat hem weten dat jouw geliefde landschap of diersoort snakt naar meer liefde, aandacht en bescherming van de overheid. Dat is belangrijk, omdat het parlement binnenkort de nieuwe Natuurwet behandeld.

Stuur Mark Rutte via de Milieufederatie Limburg een Valentijnskaart en schrijf daarop jouw groene hartenkreet. Stuur de kaart – postzegel niet nodig – ondertekend met je naam en woonplaats, naar:

Minister-president Mark Rutte
p/a Milieufederatie Limburg
Antwoordnummer 10053
6040 XT Roermond

Zorg ervoor dat de kaart uiterlijk maandag 13 februari bij de Milieufederatie is. Op Valentijnsdag worden de kaarten persoonlijk aan Mark Rutte overhandigd.

Geen zin om de vrieskou in te gaan om de kaart te versturen? Via websites als Greetz.nl en Hallmark.nl kun je een echte kaart maken en laten versturen door Post NL. Dit is overigens niet gratis.

Waarom deze actie?

De onvrede over de nieuwe Wet Natuur van staatssecretaris Bleker is groot. Met deze nieuwe wet, die in het voorjaar bij de Tweede Kamer wordt ingediend, zet de afname in biodiversiteit zich verder voort en is het gevaar van onomkeerbare schade aan natuur en landschap levensgroot. De Natuur en Milieufederaties hebben in overleg, middels inspraak en door publieksacties al meermaals uitgedragen dat de nieuwe natuurwet niet goed is voor Nederland en in de prullenbak moet. Met deze Valentijnsactie kun jij ook je bijdrage leveren, maar dan wel in een hartelijke verpakking die media-aandacht genereert.

Zeg het voort!

Steun de Valentijnsactie door binnen je eigen netwerk van vrienden, kennissen, buren, collega’s en familieleden dit nieuwbericht door te sturen, zodat we met zijn allen Mark Rutte op Valentijnsdag met een hele grote lading valentijnskaarten overstelpen!

Deze actie wordt behalve door de provinciale Natuur en Milieufederaties ook ondersteund door: de 12 Landschappen, Milieudefensie, IVN Nederland, Bont voor Dieren, WSPA, Natuurmonumenten, KNNV, Faunabescherming, RAVON, de Zoogdiervereniging en Wilde Dieren de Tent Uit.

Kom in actie! Stuur Mark Rutte een Valentijnskaart met groene hartenkreet!