Kom je ook naar de Duurzame Dag Roermond op zaterdag 10 november?

6 november 2012

Kom je ook naar de Duurzame Dag Roermond op zaterdag 10 november?

Activisten van Greenpeace komen aanstaande zaterdag (10 november) naar Roermond om de Duurzame Dag Roermond te openen. Tijdens deze 3e editie van de Duurzame Dag – die dit jaar wordt gehouden in het Citaverde College aan de Jagerstraat – geven zij een kijkje achter de schermen en vertellen zij waarom zij zich inspannen en bereid zijn risico’s lopen voor natuur en milieu. De Duurzame Dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis.

Tijdens de Duurzame Dag kunnen belangstellenden zich laten informeren over tal van onderwerpen: zonnepanelen, energiebesparing, elektrisch vervoer, biologisch voedsel, groene daken, behoud regenwoud, ecologisch tuinontwerpen, duurzame kozijnen en nog veel meer. Daarnaast zijn maatschappelijke organisaties aanwezig met hun informatiestands zoals de Milieufederatie Limburg en Transitie Roermond (met een toelichting over het project ‘500 zonnedaken in Roermond’). In de hectiek van deze dag is in een aparte ruimte aandacht voor de oerkwaliteit stilte.

Naast de informatiemarkt is er ditmaal ook een uitgebreide serie lezingen en workshops. De aftrap wordt gegeven door Greenpeace met de presentatie ‘Greenpeace in aktie’ waarin wordt teruggeblikt op de vele spectaculaire en succesvolle acties die in de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Daarnaast komt Herman Verhagen (voorzitter Milieudefensie) met zijn indrukwekkende performance ‘De Duurzaamheidsrevolutie’. Eveneens de moeite waard is de bijdrage van schrijver Maurits van Huijstee (Diego Zonnesteek en de Magische Zonnebril) die de workshop ‘Fantasie en de duurzame toekomst’ verzorgt.

Andere sprekers zijn onder meer Carla Verkeste (De After-party van de economische crisis), Harrie Smits (Duurzaam geld), Rinus van den Berg (Cradle to Cradle & Design), Heide Marie Fischer (Stilte) en Marion van der Kleij (Limburg 2030).

Nieuw dit jaar is de aandacht voor jongeren via het opleidingsplein. Verschillende opleidingen die aandacht besteden aan duurzaamheid zijn aanwezig, waaronder HAS Den Bosch, Fontys International Business School en ICIS van de universiteit Maastricht. In een aparte serie lezingen en bij de informatiestands kun je als aankomend student terecht voor informatie over een opleiding, gericht op een duurzame toekomst.

Ook kinderen zijn welkom op de Duurzame Dag. Er zijn meerdere kinderactiviteiten waar kinderen veilig aan de slag gaan met duurzaamheid.

De Duurzame Dag Roermond vindt plaats op zaterdag 10 november van 10.00 uur tot 16.00 uur in het Citaverde College, Jagerstraat 6 in Roermond. Deze bijzondere dag wordt georganiseerd door Stichting Roer Om. Deze stichting heeft als doel het stimuleren, faciliteren en promoten van duurzame ontwikkelingen en werkt uitsluitend met vrijwilligers uit bedrijven en organisaties.

Kijk voor meer informatie op de website van de Duurzame Dag of stuur een e-mail naar: info@duurzamedagroermond.nl

Kom je ook naar de Duurzame Dag Roermond op zaterdag 10 november?