Kom naar de HIER Opgewekt Energy Pit op 25 september in Utrecht!

10 september 2014

Kom naar de HIER Opgewekt Energy Pit op 25 september in Utrecht!

Het vinden van (aanloop)financiering is één van de knelpunten waar veel initiatieven voor lokale duurzame energie tegenaan lopen. Voor initiatieven die dit herkennen, organiseert HIER opgewekt de Energy Pit à  la Dragons Den. In de Energy Pit legt het expertpanel een selectie van drie ingezonden businessplannen onder de loep en worden de plannen samen met de initiatiefnemers naar een hoger plan geholpen. Wat schort er aan de voorstellen en wat moeten de initiatiefnemers doen om voor financiering in aanmerking te komen?

Het expertpanel heeft drie businessplannen uitgekozen. Dit zijn

  • De Eigenwijkse Energie Cooperatie met een projectplan voor Zonnefabriek Bosscherwaarden, de realisatie van een zonnepark op een voormalige steenfabriek. Financiering door omwonenden;
  • Waterkracht Maastricht Bosscherveld met een plan voor een waterkrachtcentrale in de Maas;
  • WaTpiekTAssen met een plan om twee concrete producten aan te bieden van de zonnestroom uit de buurtzonnecentrale;
  • zonnestroomdelen voor buurtbewoners en schoneluchtdelen voor bedrijven en instellingen.

Energy Pit bijwonen

De Energy Pit is voor alle lokale duurzame energie initiatieven een bijzondere leerervaring. Kom als toeschouwer naar de Energy Pit, denk mee en leer! Deelname aan de HIER Opgewekt Energy Pit is gratis. Zonder publiek geen pit! Datum: 25 september 2014. Tijd: 13.30 – 17.00 uur (na 17.00 uur een netwerkborrel). Plaats: Media Plaza, Utrecht. Meld je hier aan.

Het expertpanel

Alle ingezonden businessplannen zijn beoordeeld door het expertpanel. Dit panel zal tijdens de Energy Pit de initiatieven beoordelen. Het panel bestaat uit : Dorine Putman-Devilee (ASN Bank), Henk Doorenspleet (Rabobank), Siward Zomer (e-Decentraal), Jan Willem Zwang (Green Spread), Willem Smelik (Meewind), Caroline van Tilborg (Rebel Group), Wim Diepenveen (Reggestroom) en Coenraad de Vries (Start Green).

Kom naar de HIER Opgewekt Energy Pit op 25 september in Utrecht!