Kom naar de Klimaatdag op 19 juni

14 juni 2011

Kom naar de Klimaatdag op 19 juni

Bezoekerscentrum Leudal en de gemeente Leudal houden op zondag 19 juni 2011 een Klimaatdag bij het Bezoekerscentrum aan de Roggelseweg in Haelen. De Klimaatdag is tevens de afsluiting van de week van de Toekomst.

De Klimaatdag staat bol van informatie over hoe eenvoudige besparingsmethoden resulteren in tastbare, financiële besparingen. Doorlopend zijn er een infomarkt, diverse lezingen, een klimaatfietstocht, een klimaattentoonstelling (met prachtige schilderijen van Carla Lücht), prijsvragen en mogelijkheden om te shoppen.

De Klimaatdag start om 10.00 uur met een hilarische wielerronde. Tevens wordt de oplaadpaal voor elektrische auto’s op de aangrenzende parkeerplaats van Staatsbosbeheer in gebruikgenomen. Om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats voor het beste duurzame idee van burgers van Leudal.

Onderdeel van deze dag is een fietstocht door het Leudal van ongeveer 30 kilometer die start om 10.30 uur op bovengenoemde locatie in Haelen. De fietstocht wordt begeleid door Leudalgidsen. Zij nemen je mee door de prachtige gemeente Leudal en informeren over talrijke cultuurhistorische bezienswaardigheden op de route, maar ook over de invloed van klimaat op natuur en landschap en welke maatregelen worden genomen om klimaatverandering het hoofd te bieden (wateropslagbekkens, waterkeringen door dijken of kades, hermeanderen van beken).

Onderweg is er een lunchstop bij biologische boerderij Heijerhof in Baexem. Hier kun je (optioneel) genieten van een hoogwaardige, culinaire lunch met biologische producten van eigen teelt en uit eigen tuin. Tevens zijn er diverse activiteiten op locatie en kun je een rondleiding krijgen over het bedrijf of maak je een wandeling naar en door het klimaatbos.

Deelname aan de fietstocht is gratis. Indien je gebruik wilt maken van de lunch bij Heijerhof bedragen de kosten hiervoor € 10,-. Deze dienen ter plekke te worden voldaan. Meebrengen van eigen lunch is toegestaan. I.v.m. voorbereidingen voor de lunch is aanmelding noodzakelijk! Voor aanmelding en informatie, kun je bellen met Bezoekerscentrum Leudal, tel. 0475 – 497010

Het Bezoekerscentrum Leudal is op 19 juni geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis. Voor alle vaders (met gezinnen) is er een gratis presentje!

Klimaatdag Leudal 19 juni 2011

Kom naar de Klimaatdag op 19 juni