Kom ook naar Festa Natura in Herkenbosch!

10 mei 2010

Kom ook naar Festa Natura in Herkenbosch!

Op zondag 6 juni vindt de tweede editie plaats van Festa Natura. Dit kleurrijke natuurevenement is een initiatief van de natuur- en waterbeherende organisaties in Limburg en het aangrenzende Duitsland. Op het activiteitenterrein naast het bezoekerscentrum van De Meinweg in Herkenbosch zijn jong en oud welkom om kennis te maken met de gevarieerde Limburgse natuur.

Er zijn excursies, workshops, lezingen, jeugdactiviteiten, speurtochten en er is een uitgebreide en gezellige info-markt. Ook de Milieufederatie Limburg is aanwezig met een stand. Niet alleen de fervente natuurliefhebber komt aan zijn trekken, maar iedereen die nieuwsgierig is en naar buiten wil.

Op de website van Festa Natura (www.festanatura.com) vindt u alles over het programma. Bijvoorbeeld over de workshops natuurfotografie, natuurlijk beeldhouwen, gps-speurtochten, tai chi en nordic walking. Of over het kinderprogramma met o.a. een speurtocht, natuurtheater, klimbos, hutten bouwen en nog veel meer verrassingen.

Excursies zijn er ook, zoals beverexcursies, tochten langs de IJzeren Rijn dwars door Nationaal Park De Meinweg en een fietsexcursie door het Nederlands-Duitse grensgebied. Vanaf een hoogwerker kunnen mensen genieten van het uitzicht over de Meinweg en omgeving. Ook een luchtballon van L1 zal bij geschikt weer kleine uitstapjes in de hoogte maken.

Festa Natura wordt gehouden op zondag 6 juni 2010 van 10.00 tot 17.00 uur op het terrein van het Bezoekerscentrum De Meinweg van Staatsbosbeheer aan de Meinweg 2, 6075 NA in Herkenbosch.

Kom ook naar Festa Natura in Herkenbosch!