Kom ook naar werkconferentie nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening (nWRO)

25 mei 2009

Kom ook naar werkconferentie nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening (nWRO)

Sinds de komst van de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening op 1 juli 2008 wordt een nieuwe kijk van de overheid verwacht op de ruimtelijke ordening. Met een geheel andere rolverdeling tussen de overheden dan voorheen én met een uitgebreid instrumentenpalet. Met provinciale en gemeentelijke bestuurders en ambtenaren wordt teruggekeken op het eerste jaar werken met de nWRO. Wie neemt de regie in de ruimtelijke ordening? Hoe werkt het in de praktijk?

De twaalf Provinciale Milieufederaties hebben met elkaar een goed beeld van de verschillende benaderingen die zich aftekenen in het land. Ze bieden op deze woensdagmiddag een platform aan bestuurders, ambtenaren en overig geïnteresseerden om hierover met elkaar van gedachten te wisselen en van elkaars ervaringen te leren.Aanwezig zijn onder meer: Minister Jacqueline Cramer, Bart Krol (gedeputeerde Utrecht) en Maarten Hajer (directeur Planbureau voor de Leefomgeving). Na een gezamenlijke inleiding kunnen de deelnemers kiezen uit drie sessies :

  • Landschappelijk verantwoord besturen
  • Mysterieuze synergie tussen landschap en economie
  • Bedrijventerreinen: nieuwe keuzes, nieuwe kansen

De werkconferentie vindt plaats in het Lucent Danstheater (Dr. Anton Philipszaal), Spuiplein 150 in Den Haag en start om 12.30 uur. Om 17.00 uur wordt de middag afgesloten met een borrel. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via de website www.natuurenmilieunederland.nl/nwro

Meer informatie vind je in de uitnodiging (menu: Publicaties/Overig)

Kom ook naar werkconferentie nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening (nWRO)