Lekker smullen bij de biologische boer

15 mei 2007

Lekker smullen bij de biologische boer

Boerderijwinkel De Heijerhof in Baexem opent haar deuren voor bezoekers.

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2007 organiseert Stichting Biologisch Goed Van Eigen Erf een Culinaire Boerenmarathon tijdens de landelijke open dagen bij de biologische boer. Op zes boerenerven bereiden top-koks als Ben van Beurten van restaurant Fifteen in Amsterdam, Caspar Bürgi en Eric van Veluwen onder het oog van het publiek gerechten vol authentieke smaak met ingrediënten die rechtstreeks van het land komen. Verser dan vers dus. Bezoek op 23 juni de Boerenmarathon op de Heijerhof in Baexem!

Uit onderzoek is gebleken dat “smaak” een belangrijke reden is om biologische producten te kopen. Tijdens de Culinaire Boerenmarathon worden daarom topkoks ingezet om consumenten te laten proeven en genieten van een drieluik van biologische gerechten, bereid met ingrediënten uit de streek. Daar omheen verzorgen producenten uit de regio een boerenmarkt met proeverijen van hun eigen producten. De dag wordt nog extra luister bij gezet met muziek en verschillende kinderactiviteiten.

Stichting Van Eigen Erf promoot ook met dit evenement biologisch eten uit de eigen regio, met alle voordelen – zoals de aanzienlijke reductie van voedselkilometers – van dien. Het stimuleren van de consumptie van regionaal geproduceerd biologisch eten gebeurt ook in de wetenschap dat, o.a vanwege voedselschandalen in het verleden, consumenten een naar herkomst vertrouwd product meer en meer waarderen.

De Milieufederatie Limburg ondersteunt dit initiatief van harte. Zij hoopt dat het u inspireert om vaker te kiezen biologische producten uit onze regio.

Bioboer verkoopt via webshop

Bij de Stichting Van Eigen Erf zijn 80 biologische producenten aangesloten die hun producten via 11 regionale webwinkels en 30 boerderijwinkels “direct van de boer” verkopen. Via dit netwerk heeft ca 70% van de Nederlandse bevolking de mogelijkheid om biologische producten uit eigen regio te kopen. Tijdens de boerenmarathon kunnen bezoekers ter plekke een “doe het zelf’ dinertas via internet bestellen. Hiermee kan men thuis zelf aan de slag om het driegangendiner van de topkok op tafel te toveren.

Meer informatie: www.vaneigenerf.nl

Lekker smullen bij de biologische boer

Tags: