Lezing klimaatadaptatie op 9 juni

30 mei 2011

Lezing klimaatadaptatie op 9 juni

In het kader van het klimaatkwartaal organiseert Bezoekerscentrum Leudal op donderdagavond 9 juni 2011 een interessante lezing over de invloed van klimaat(verandering) op het Limburgse landschap. Aanvang 19.30 uur, entree gratis.

Met klimaatadaptatie wordt bedoeld dat er nagedacht moet worden over de inrichting van onze leefomgeving als het klimaat om ons heen verandert.

We willen bijvoorbeeld niet dat de Maas elk jaar buiten haar oevers treedt of dat het Leudalgebied of de Peel verdrogen. En hoe houden we het grondwater op peil?

De overheid is zich van het veranderende klimaat bewust en denkt mee over een andere inrichting van de omgeving. Veranderende omstandigheden bieden kansen, maar ook overlast. Wat zijn de gevolgen voor onszelf? En voor onze kinderen?

Tijdens de lezing ‘Klimaatadaptatie in Limburg: verdrogen of verzuipen’ komen al deze vragen aan de orde. De avond start om 19.30 uur en zal tot ± 21.30 uur duren. Deelname aan de lezing is gratis, maar je moet je wel vantevoren even aanmelden via tel. 0475 – 497010 of e-mail: bezoekerscentrumleudal@leudal.nl.

Lezing klimaatadaptatie op 9 juni