Limburgse Nacht van de Nacht groot succes

28 oktober 2007

Limburgse Nacht van de Nacht groot succes

Ruim 850 mensen op stap in het donker.

Ruim 850 Limburgers namen afgelopen zaterdag deel aan de derde Nacht van de Nacht. Op maar liefst 22 locaties vonden wandelingen en excursies plaats, gericht op het genieten van de duisternis. Het animo was zo groot, dat op sommige plaatsen mensen teleurgesteld moesten worden. De Limburgse Milieufederatie is erg blij met de enorme belangstelling voor dit eerbetoon aan de schoonheid van een donkere nacht.

Op stap in het donker

In Sevenum namen maar liefst 100 mensen deel aan een avondwandeling. Onderweg kreeg men uitleg over sterren en nachtdieren en na afloop stond er voor iedereen glühwein klaar. In Grevenbicht gingen 55 deelnemers op zoek naar nachtdieren en werden een aantal vleermuissoorten waargenomen. De Markenacht in de Kemkesbergbossen in Venray was tevens een groot succes. Ruim 60 deelnemers, waaronder veel kinderen liepen in de donkere avond door en langs de bossen.

Ook in Afferden, Beek, Brunssum, Bunde, Haelen, Heerlen, Helden, Hoensbroek, Maastricht, Meerssen, Mook, Noorbeek, Schin op Geul, Stein, Swalmen, Ubach over Worms, Ulestraten en Vaals trok men erop uit om te genieten van het nachtelijk duister. Echt donker werd het trouwens niet op de meeste plaatsen; door de bewolking kaatste het licht van de steden af op de wijde omgeving. Men had dan ook geen zaklamp nodig om de weg te volgen.

Het licht uit

Zaterdagavond en -nacht ging voor het eerst ook reclame- en sierverlichting uit in Limburg. IKEA Heerlen doofde de lichtmast op de Woonboulevard en Essent schakelde de verlichting van haar vestigingen uit. Ook de gemeenten Brunssum, Kerkrade, Weert en Venray ondersteunden de Nacht van de Nacht door verlichting uit te schakelen. De Milieufederatie Limburg hoopt dat bedrijven en overheden structureel gaan bijdragen aan een donkere nacht met minder lichtvervuiling en energieverspilling.

Limburgse Nacht van de Nacht groot succes

Tags: