Limburgse stroopmakerij genomineerd voor Held van de Smaak

8 september 2010

Limburgse stroopmakerij genomineerd voor Held van de Smaak

De ambachtelijke stroopstokerij van Mart Vandewall uit Eckelrade kan de titel Held van de Smaak in de wacht slepen. Mensen die zijn stroopstokerij kennen, weten wel waarom. De Held van de Smaak maakt deel uit van de Week van de Smaak die van 19 tot en met 26 september in heel Nederland wordt georganiseerd.

De Week van de Smaak is een jaarlijks terugkerend evenement met speciale aandacht voor eerlijke en gezonde voeding. Dit jaar wordt Smaakfruit extra belicht. Bedrijven die op bijzondere wijze hiermee bezig zijn kunnen de titel Held van de Smaak winnen. De provinciale jury in Limburg koos de stroopstokerij Vandewall uit zeven kandidaten.

Alle provinciale winnaars zijn genomineerd voor de titel Nationale Held van de Smaak. Nationaal worden twee winnaars uitgeroepen. Eentje door een vakjury, de andere winnaar wordt gekozen door het publiek. Voor de publieksprijs kan iedereen stemmen via de website www.weekvandesmaak.nl. Er kan tot en met 15 september worden gestemd. De twee winnaars, publieksprijs en de prijs toegekend door de vakjury, worden op 17 september bekendgemaakt.

Limburgse stroopmakerij genomineerd voor Held van de Smaak