Maak melding van Landroof!

7 januari 2008

Maak melding van Landroof!

Zuinig op Ruimte, Nederland kan zo mooi zijn.

Vanaf 3 januari 2008 nemen Victoria Koblenko en Puck Kniesmeijer de bouwplannen in Nederland onder de loep in het nieuwe tv-programma Landroof van de VPRO.

Landroof gaat over de vernietiging van natuur en landschap door de komst van bijvoorbeeld bedrijven, woningen en vakantieparken. En over de mensen die zich daartegen verzetten. Op de website www.landroof.nl kunt u namens de Provinciale Milieufederaties gevallen van ‘Landroof’ melden.

Zuinig op Ruimte

De Provinciale Milieufederaties en Natuur en Milieu vroegen met de campagne ‘Zuinig op Ruimte’ in 2007 aandacht voor de verrommeling van het landschap. Net als op Landroof kon iedereen ruimteverspilling melden via de website. Dat deden meer dan 1100 mensen. Dit grote aantal meldingen is een niet mis te verstaan signaal dat de verrommeling van Nederland veel mensen bezig houdt.

We hopen dat Landroof minstens net zo succesvol wordt en moedigen iedereen aan om er melding van te maken wanneer waardevolle natuur moet plaatsmaken voor onnodige nieuwbouw. Want Nederland kan zo mooi zijn!

Maak melding van Landroof!

Tags: