Maak van je tuin een beestenboel!

2 oktober 2012

Maak van je tuin een beestenboel!

Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, landelijk of in de stad: met een paar eenvoudige aanpassingen wordt je tuin een paradijs voor wilde dieren. Het boek Tuinieren voor Wilde Dieren vertelt hoe je dat kunt aanpakken. Het tuinplezier straalt ervan af: maak zelf een egelhuis, bijenflat, vogelbistro of paddenhuis! Tuinieren voor Wilde Dieren staat vol handige tips en inspirerende foto’s. Volwassenen en kinderen kunnen er direct mee aan de slag. Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op een exemplaar van dit leuke boek!

Wat is er leuker dan je tuin te delen met allerlei wilde dieren? Egels, vlinders, vogels, maar ook libellen, padden en andere dieren? Wie een tuin vol dieren heeft, hoeft zich nooit meer te vervelen. En daarvoor hoef je beslist geen grote tuin te hebben. Ook een tuin van een paar vierkante meter, of zelfs een piepklein balkon, biedt allerlei mogelijkheden om dieren en insecten te lokken. Het boek Tuinieren voor Wilde Dieren vertelt hoe je je tuin met eenvoudige ingrepen geschikt kunt maken voor allerlei dierlijk gezelschap.

Tuinieren voor Wilde Dieren neemt je mee door de vier seizoenen. Bij elke maand vertelt de auteur Barbara Rijpkema welke dieren actief zijn, en geeft ze praktische tips en adviezen om deze dieren te helpen. Ze bespreekt de meest voorkomende wilde dieren en planten in de tuin en welke eisen zij stellen aan hun leefomgeving. Rijpkema is Milieuadviseur Groen bij de gemeente Utrecht. Ze studeerde biologie en werkte voorheen onder meer bij de Vlinderstichting en bij Stichting WILDzoekers.

Het boek is gericht op zelf doen én genieten; 24 doepagina’s inspireren om direct aan de slag te gaan. Een aanstekelijk tuinboek boordevol ideeën en instructies voor jong en oud. Laat je inspireren door dit vrolijke boek en maak ook van jouw tuin een beestenboel!

Prijsvraag

Geef het goede antwoord op de onderstaande vraag en maak kans op een exemplaar van het boek Tuinieren voor Wilde Dieren. De Milieufederatie Limburg en KNNV Uitgeverij verloten twee exemplaren van dit fraaie boek onder de goede inzenders.

Heel veel dieren gaan straks weer een winterslaap houden, onder meer de Erinaceidae. Wat is de Nederlandse naam voor dit leuke beestje?

A. Hazelmuis
B. Das
C. Egel
D. Eekhoorn

Stuur het antwoord op deze vraag per briefkaart vóór 1 december 2012 naar:
Milieufederatie Limburg
t.a.v. Limburgs Milieu
Godsweerderstraat 2
6041 GH Roermond

of stuur een e-mail naar: SML@milieufederatielimburg.nl
o.v.v. ‘Limburgs Milieu/Tuinieren voor Wilde Dieren’

Vermeld volledige naam- en adresgegevens. De winnaars krijgen het boek automatisch thuisgestuurd.

Barbara Rijpkema
Tuinieren voor Wilde Dieren / Maak van je tuin een beestenboel

Formaat: 17×18,5 cm, 128 pagina’s, full color
Genaaid gebrocheerd met talrijke foto’s en illustraties

Uitgever: KNNV Uitgeverij
ISBN 978 90 50114080

Verkrijgbaar via: www.knnvuitgeverij.nl
Ook verkrijgbaar in de boekhandel
Prijs: € 14,95

Maak van je tuin een beestenboel!